Tutsaklar, tecrit ve baskılara karşı koğuşu ateşe verdi

Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan siyasi tutuklular, tecridi ve hak ihlallerini B bloktaki koğuşu 2 kez ateşe vererek protesto etti.

Kırıklar 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan siyasi tutsakların, maruz kaldıkları hak ihlallerini protesto etmek için 15-19 Haziran'da B blokta bulunan koğuşu ateşe verdiği belirtildi. Dumandan etkilenen tutsakların, revire kaldırıldığı kaydedildi. 

Tutsaklarla görüşen Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) İzmir Şubesi’nden Avukat Onur Can Aykut, tutsakların, sürdürülen tecrit politikaları, siyasi tutsakların farklı bloklarda tutulması ve cezaevi idaresinin keyfi uygulamalarına karşı 2 defa koğuşlarını ateşe verdiğini doğruladı. 

HEYET GİDECEK

Av. Aykut, eylemin ardından tutsakların spor ve benzeri faaliyetlerinin kaldırılarak, baskının artırıldığı bilgisini verdi. Tutsaklar, cezaevi birinci müdürünün sorunu kişiselleştirdiğini ve "Ben burada olduğum sürece durum değişmez. Avukat ve aile de almam" dediğini söyledi. Av. Aykut, cezaevi savcısının da çözüme yönelik herhangi bir girişimi olmadığını ve şikayet dilekçelerine yanıt vermediğini kaydetti.

ÖHD İzmir Şubesi eşbaşkanları Şükran Öztürk ve Velat Zeren ile Avukat Halil Coşkun Nehir Bilece'den oluşan heyetin, tutsaklarla görüşmesi bekleniyor.