Tutsaklardan Newroz mesajı

PKK’li ve PAJK’lı tutsaklar adına açıklama yapan Deniz Kaya, herkesin Newroz'unu kutlayarak, "Tüm Kürt gençlerini, kadınlarını, her yaştan halkımızı ve dostlarımızı her alanı Newroz alanı haline getirmeye; Newroz alanlarına akmaya davet ediyoruz" dedi.

Bu yıl “Dem dema serkeftinê ye” (Şimdi kazanma zamanı) şiarıyla kutlanacak Newroz için bir açıklama da tutsaklardan geldi. PKK’li ve PAJK’lı tutsaklar adına açıklama yapan Deniz Kaya, “Rêber Apo’nun, zindandaki tüm yoldaşların, gerillaların ve tüm halkımızın Newroz’unu kutluyoruz. Önderliği özgürleştirme Newroz’u çok güçlü geçecek; bu temelde 50. Önderlik ve PKK yılı büyük bir mücadele yılı olarak tarihteki yerini alacaktır” dedi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde: “PKK’li ve PAJK’lı tutsaklar olarak; bu yıl 'Dem dema serkeftinê ye' şiarıyla kutlanacak Newroz’u biz zindanda bulunan tutsaklar da aynı ruh ile kutlayacağız. Kürt halkının varlık ve direniş günü olan Newroz’u bugünlere getiren tüm Newroz şehitlerini Mazlum Doğan, Zekiye Alkan, Rahşan Demirel, Ronahî ve Bêrîvanlar şahsında minnet ve saygıyla anıyoruz. Rêber Apo’nun, zindandaki tüm yoldaşların, gerillaların ve tüm halkımızın Newroz’unu kutluyoruz. Önderliği özgürleştirme Newroz’u çok güçlü geçecek; bu temelde 50. Önderlik ve PKK yılı büyük bir mücadele yılı olarak tarihteki yerini alacaktır.

Zindan direnişi Newroz kıvılcımıyla harlanmış, Newroz şehitleri serhildanları yaratmış, her Newroz’da Kürt halkı kendisini yeni değerlerle var etmiştir. Büyük demokratik devrim, sosyal devrim, ulusal devrim, kültürel devrim, diriliş devrimi Newrozlarda gerçekleşmiştir. Zekiye Alkanlar, Rahşanlar, Ronahîler, Bêrîvanlar yeni Kürt toplumsal gerçekliğinin yurtseverliğinin ve yiğitliğinin mayaları olmuşlardır. Tüm bu gerçekler, Kürt halkını serhıldan ve Newroz halkı haline getirmiştir. Kürt halkı zengin ve güzel değerlerle bezenmiş, yenilmez Newroz halkı haline gelmiştir. Kürt halkı 50 yıldır Newroz ruhuyla direnerek ve mücadele ederek Ortadoğu halklarını özgür ve demokratik kılacak 20. yüzyılın yükselen öncü halkı haline gelmiştir. Newrozlaşan Kürt halkı Newrozlaşan Ortadoğu halkları haline gelmektedir.

2022 Newroz’unu büyük bir heyecan, coşku ve umutla karşılıyoruz. 50. yıla giren Önderliksel mücadelenin yarattığı büyük değerler ve mücadele iradesiyle 50. yılda Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayacağız. Artık Önderliksiz yaşam asla! diyoruz. Halkımıza ve tüm insanlığa büyük hizmetler yapan Önderliğimizi özgürleştirmeyi büyük bir borç olarak görüyoruz. Özgürlüğü ve demokrasiyi sağlamak Önderliği sahiplenmek ve fiziki olarak özgürleştirmekten geçmektedir.

50 yıl önce başlayan çağdaş Newroz dönemi Kürt halkına ve Ortadoğu halklarına çok şey kazandırdı; 50. Parti ve Önderlik yılında bu değerlerin ve kazanımların toplamı olarak Newroz çok güçlü kutlanmalı ve 50. yıl faşizmi yıkma, Rêber Apo’yu ve Kürt halkını özgürleştirme yılı haline getirilmelidir. Bu temelde tüm Kürt gençlerini, kadınlarını, her yaştan halkımızı ve dostlarımızı her alanı Newroz alanı haline getirmeye; Newroz alanlarına akmaya, Önderliği özgürleştirme Newroz’uyla birlikte Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu’da yeni bir özgürlük ve demokrasi zamanı yaratmaya çağırıyoruz.”