Uçar ve Buldan, halkla bayramlaştı

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, halkla bayramlaştı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, partisi ile Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) İstanbul İl Örgütü’nün Kurban Bayramı vesilesiyle il binalarında düzenlediği bayramlaşma programına katıldı. Uçar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dair konuştuğu için Gazeteci Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına tepki gösterdi, "Sayın Öcalan’ın yaşamış olduğu hukuksuzluktur ki bu bir hukuk katliamıdır" dedi.


WAN
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bayram ziyaretleri kapsamında dün geldiği Wan’da halk buluşmalarına katılıyor. Bugün sabah saatlerinde Erdîş (Erciş) ilçesine geçen Buldan, buradaki bayramlaşma programına katıldı.

Erdîş ilçesinde konuşan Buldan, "Biz de, bütün illerimizde büyükşehirler başta olmak üzere her yerde adaylarımızı çıkararak bu mücadelenin içerisinde varlığımızı ve mücadelemizi bir kez daha ispat etmek üzere, bu seçimlerde iyi bir çalışma temposuyla büyük bir başarı elde etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Bêgirî’ye (Muradiye) ilçesine geçen Buldan, burada da halka seslendi. Halkın bayramını kutlayan Buldan, ardından Ebex (Çaldıran) ilçesine giderek parti binası önünde halkla buluştu.
Buldan, yarın da Qelqelî (Özalp) ve Serav (Saray) ilçelerinde halk buluşmalarına katılacak.