Uluslararası sendikalar Abdullah Öcalan için açıklama yapacak

Uluslararası alanda “Öcalan için Özgürlük Sendikal Kampanyası” adı altında faaliyet gösteren sendikaların temsilcileri Brüksel’de 26 Temmuz tarihinde bir basın toplantısı düzenleyecek.

Sendika liderleri Christine Blower ve Simon Dubbins tarafından yapılan açıklamaya göre bir grup sendika temsilcisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit konusundaki endişelerini paylaşmak için Belçika'nın başkenti Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu'nda bir basın toplantısı düzenleyecek. 

ACİL BASIN TOPLANTISI

Blower ve Dubbins tarafından yapılan açıklamada “Sayın Öcalan yirmi dört yıldır Türkiye'de hücre hapsinde tutulmaktadır ve son iki yıldır avukatlarının ve ailesinin dahi kendisiyle herhangi bir teması ya da erişimi engellenmektedir. Halihazırda hayatta ve iyi olup olmadığı bilinmemektedir ve şu anda yaşamı ve refahı konusunda çok ciddi endişeler bulunmaktadır” denilerek bu nedenle acil olarak bir basın toplantısı düzenleyecekleri vurgulandı. 

TECRİDİN SUÇ ORTAKLARI 

İşkenceyi Önleme Komitesi’nin kamuoyuna yeterli bilgi vermemesinin de kendilerinde derin endişeler yarattığını ifade den sendika temsilcileri “Basın toplantısında, Avrupa hükümetlerinin, insan hakları örgütlerinin ve Avrupa Konseyi'nin tamamen yetersiz tepkisini ve harekete geçmemelerinin onları bu temel insan hakları ihlali ve istismarının suç ortağı haline getirdiğini vurgulayacağız” dedi. 

Moderatörlüğünün Srah Gylnn tarafından yapılacağı duyurulan basın toplantısına, Simon Dubbins, Unite the Union (UNITE) (İngiltere),  Barones Christine Blower (İngiltere),  Antonio Amoroso, CUB Halk Birliği (İtalya), Michela Arricale, avukat CRED (Demokrasi için Araştırma ve İşleme Merkezi, (İtalya), Amedeo Ciaccheri, Roma-İtalya VIII. belediye Başkanı (İtalya), Saverio Nonno, Fossalto Belediye Başkanı (İtalya), Laura De Bonfils, ARCI. (İtalya), Luigi De Magistris, Napoli'nin eski belediye başkanı (İtalya), Vicente Jose Rekondo, LAB Temsilcisi, Daniel Kopp, PI Sekretaryası Üyesi, (Belçika), Roza Salih, Glasgow Meclis Üyesi, (İskoçya), Mike Arnott İskoç Sendikalar Kongresi (TUC) Başkanı (İngiltere) katılacak.