Canan Uzunay: Halk kayyumları silip süpürecek

DEM Parti Rêya Armûşê Belediye Eşbaşkan adayı Canan Uzunay, halkın kendi irade ve kazanımlarına sahip çıkacağını belirterek, 31 Mart’ta kayyumları silip süpüreceklerini söyledi.

Kayyumların, halka hizmet etmediğini belirten DEM Parti Rêya Armûşê Belediye Eşbaşkan Adayı Canan Uzunay, seçildikten sonra öncelliklerinin kadın ve Kürtçe çalışmaları olacağını belirtti.

Rêya Armûşê (İpekyolu) ilçesi 350 bin nüfusuyla Wan’ın en büyük ilçesi konumunda. HDP, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde belediyeyi yüzde 55 oy oranıyla almıştı. İktidar, Kasım 2019’da belediye esbaşkanlarını tutukladı ve kayyum atandı.

DEM Parti’nin yaptığı ön seçimde Canan Uzunay ve Cevdet Altındağ, eşbaşkan adayları olarak seçildi. Uzunay, 1998’de Wan’ın Şax (Çatak) ilçesinde doğdu. 2016 ile 2018 yılları arasında gençlik, kadın ve mahalle çalışmalarında yer alan Canan Uzunay, 2019 ile 2023 yılları arasında ise HDP İpekyolu İlçe Eşbaşkanlığı yaptı. İpekyolu’nda halkın, parti çalışanların ve STK'lardan oluşan 5 bin kişilik bir delegasyonun ortaya koyduğu iradeyle seçildiğini hatırlatan Canan Uzunay, “Başvuran her arkadaşımız çok değerli ve delegasyon tarafından büyük bir sahiplenme gerçekleşti” dedi.

KAYYUM İRADE GASPIDIR

İlçe Eşbaşkanı süresinde haftalık ve aylık aile ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Canan Uzunay, şunları ifade etti: “Hali hazırda bu çalışmalarımız devam ediyor. Gitmediğimiz, dokunmadığımız insanımız; çalmadığımız kapı kalmayacak. Kayyum, bir irade gaspıdır. Kendi kayyumlarına bile kayyum atayan bir zihniyettir. Halka hizmet diye bir dertleri yok. İpekyolu büyük bir ilçe, bu kentin kendi dinamikleriyle, halkıyla ortaklaşacağız. Elbette projelerimiz vardır. Özellikle kadınlar için kadın yaşam merkezlerini ve semt pazarlarını hayata geçireceğiz. Kendi dilinden kültüründen uzaklaştırılan çocuk ve gençlerimiz için çocuk kreşlerine ve Kürtçe dil kurslarına yoğunluk vereceğiz. İpekyolu halkı, irade ve kazanımlarına sahip çıkacak. Halkımızın büyük desteğiyle 31 Mart’ta kayyumları silip süpüreceğiz.”