Van ve İzmir’de Adalet Nöbetleri devam ediyor

Van ve İzmir’de tutsak ailelerinin başlattığı Adalet Nöbeti devam ediyor.

Her iki nöbet eyleminde de aileler, hasta ve infazı yakılan tutsakların derhal serbest bırakılmasını talep ediyor.

VAN

Van Barosu’nda yürütülen Adalet Nöbeti’ni 91’inci gününde Van F Tipi Cezaevi’nde tutsak edilen Botan Timur’un annesi Aslıhan Timur sürdürdü.

Adalet Nöbeti’ni İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Van Şube yöneticileri ziyaret etti.

İMO Van Şube Başkanı Mihail Atik, “Dünyada böyle bir adaletsizlik yok, bu zulme son verilmelidir. Adaleti sağlamak bizlerin elinde. Bu hukuksuzluk nereye kadar devam edecek?” diye tepki gösterdi.

Atik, “Bizler hep birlikte bir toplumuz ve aileyiz. Dünyanın neresinde bir kişiye bu durumu söylediğinizde size ‘ortada bir yanlışlık var’ der. İnfazları bitenleri bile bırakmıyorlar, bu durum adaletsizliktir. Bu zulmü yapanlar en sonunda bu zulmün altında kalacaklar” ifadelerini kullandı.

İZMİR

İzmir Barosu’ndaki eylem ise 24’üncü gününde sürüyor. Eylemcilerden Fatma Sürme, Tekirdağ cezaevinde açlık grevi yapan oğlu Ahmet Sürme’nin 15 Mart günü kendisiyle yaptığı telefon görüşmesinde greve son verdiğini söylediğini aktardı. Ahmet Sürme’nin kronik akciğer hastası olduğu belirtildi.

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde 19 Aralık 2021’de tutsak Vedat Erkmen’in şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmesi ardından 17 Ocak tarihinde başlatılan açlık grevi ise devam ediyor.  Sürme, destek amacıyla greve katılmıştı.

Anne Fatma Sürme, cezaevindeki sorunların devam ettiğini belirterek, tutukluluk koşullarının düzeltilmesini ve hasta tutsakların serbest bırakılmasını istedi.

Sürme, "Hasta tutuklular hücreye atılarak, tedavi edilmiyor. Aysel Tuğluk'ta ağır hasta tutuklu olmasına rağmen tahliye edilmiyor. Çocuklarımız için nöbetteyiz. Cezaevlerindeki baskılar son bulsun. Çocuklarımız tahliye edilsin" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de dikkat çeken Sürme, "Tecrit zulümdür. Öcalan kimseyle görüştürülmüyor. Öcalan üzerinde uygulanan tecrit başta cezaevleri olmak üzere toplumun tümünü etkiliyor. Tecridi kabul etmiyoruz. Tecrit son bulana kadar mücadeleye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.