Wan’da halk toplantıları: Halk partisine bir kez daha sahip çıktı

Yeşil Sol Parti, HDP ve DBP tarafından Wan’da yapılan halk toplantıları sona erdi. HDP Wan İl Yöneticisi Mesut Bor, halktan aldıkları eleştiriler ve önerilerle daha güçlü bir sürece gireceklerini vurguladı.

Yeşil Sol Parti, HDP ve DBP tarafından Wan’da yaklaşık 15 gündür yapılan halk toplantıları sona erdi. Oldukça yoğun katılımla geçen toplantılarını, HDP Wan İl Yöneticisi, Örgütleme Komisyonu Üyesi ve Ekoloji Komisyonu Eş Sözcüsü Mesut Bor, ANF’ye değerlendirdi.

Kurdistan ve Türkiye’nin Mayıs ayında iki seçim yaşadığını hatırlatarak konuşmasına başlayan Bor, seçimlerde kimi eksikliklerin yaşanması nedeniyle partilerinin genelgesi doğrultusunda halk toplantıları gerçekleştirdiklerini söyledi. Wan’da 50 halk toplantısı yaptıklarını kaydeden Bor,  “Yeniden inşa sürecinde halkımız bütün eksiklerimizi bize anlattı. Yoğun bir katılım oldu, halkımız yaşanan sorunları aktardı. Yeni süreci halkımızla birlikte yeniden yapılandırma sürecine girmiş olduk. Toplantılardan eleştiriler-öneriler doğrultusunda yeniden inşa sürecini gerçekleştireceğiz. Bunun yanında kongre sürecine girdik. Halkımızın eleştiri ve önerileri doğrultusunda kongremizi gerçekleştireceğiz. Bu süreci en güçlü biçimde gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Halkımız partisinin yanında olduğu ve her türlü desteği vereceğini bir kez daha gösterdi” dedi.

Tüm demokratik kitle örgütlerini ve halkı mücadeleye destek vermeye çağıran Bor; “AKP-MHP faşist bloğu yoğun bir baskı uyguluyor. Gazeteciler, siyasetçiler hedef haline getirildi. Bu baskı süreciyle mücadele ediyoruz. Anti-demokratik süreci devam ettirmek isteyen iktidar bloku, bütün Ortadoğu'nun sorunudur. Burada tek alternatif Yeşil Sol Partidir. Önümüzde bir yerel seçim var. Bu seçimi en güçlü biçimde karşılamak için bütün demokratik kitle örgütleri ve halkımızla beraber çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.