Wan’da protesto: AKPli Tatvan Belediye Başkanı derhal istifa etmeli

Bedlîs Emek Demokrasi Platformu, gazeteci Sinan Aygül’e yapılan saldırıyı protesto etmek için Wan’da düzenlenen eylemde AKP’li Tatvan Belediye Başkanı’nı istifaya çağırdı.

Bedlîs Emek Demokrasi Platformu, Bedlîs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gazeteci Sinan Aygül’e yapılan saldırıyı bir basın açıklaması ile kınadı.

Wan’da AVM önünde düzenlenen eyleme yüzlerce kişi katıldı. Açıklamayı Tüm-Bel Sen Bedlîs Temsilcisi Özgür Akbay okudu.

Açıklamada saldırının bir organizeli saldırı olduğu belirtilerek, “Basın yayın emekçilerine, halkın haber alma hakkına yapılan bu saldırıyı asla kabul etmeyeceğiz” denildi.

Ülkede toplumsal karanlığın panzehrinin basın emekçileri olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Bu saldırı sadece Sinan Aygül’ün şahsına, basın emekçilerine değil aynı zamanda Tüm Tetwan halkına yapılmış bir saldırı girişimidir” diye belirtildi.

AKP’li belediye başkanını derhal istifaya çağıran Akbay, şunları ekledi:

“Belediye başkanın halk nezdinde meşrutiyeti kalmadığı gibi Tetwan’da toplumsal barışa zarar verdiği ortadadır. Bu saatten sonra Mehmet Emin Geylani’yi meşru belediye başkan olarak tanımıyoruz. Mehmet Emin Geylani’nin belediye başkanlığı görevden el çektirilerek, hakkında yargılanma süreci başlatılmalıdır. Yine soruşturmanın tarafsız ve adil bir şekilde yürütülmesi beklentimizi buradan ifade ediyoruz”.