Xoşnav Ata eyleminin birinci yıl dönümünde basın toplantısı düzenleyecek

İki yeğeni Türk devletinin kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılarda şehit düşen ve bir seneden bu yana OPCW önünde eylemini sürdüren Xoşnav Ata, eyleminin birinci yılında bir basın toplantısı gerçekleştirecek.

Xoşnav Ata ve #OPCWInvestigate Eylem Grubu, 28 Temmuz günü, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) önündeki eylemin birinci yıl dönümü vesilesiyle bir basın toplantısı düzenleyecek.

Kürt kurum temsilcilerinin hazır bulunacağı toplantıda, eylem ve OPCW’nin Türkiye’nin kimyasal silah kullanmasına karşı bir soruşturma başlatmama pozisyonu konusunda açıklamalarda bulunulacak.

Bir seneden bu yana Lahey’deki OPCW önünde eylem yapan Ata’ya bugüne kadar OPCW yetkilileri herhangi bir cevap vermiş değil.

OPCW, 2022 yılında Twitter'da bir mesaj paylaşarak, kimyasal silah kullanımı iddialarına ilişkin herhangi bir soruşturma başlatmadan önce bir "üye devletten" talepte bulunmaları gerektiğini belirtmişti.

Ata, bu açıklamaya karşı "Biz Kürtler devleti olmayan yaklaşık 50 milyonluk bir milletiz. Devletsiz insanların hakları yok mu? Türkiye'nin de imzaladığı kimyasal silah yasağı evrenseldir, ancak söz konusu vatansız insanlar olduğunda bu geçerli değil" şeklinde konuşmuştu.