Yeşil Sol Parti ve HDP’liler Hacı Bektaş-ı Veli anmasına katıldı

Yeşil Sol Parti ve HDP’den bir heyet Hacı Bektaş’ta düzenlenen bir anma etkinliğine katılarak, “Bu ülkenin Alevi hakikatine ve bilgisine ihtiyacı var” mesajını verdi.

 Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, HDP Halklar İnançlar Komisyonu ve Alevi Masası üyeleri Kemal Bülbül, Ali Kenanoğlu ve Nesimi Aday, Yeşil Sol Parti milletvekilleri Celal Fırat ve Çiçek Otlu ile HDP ve Yeşil Sol Parti il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu heyet Nevşehir Hacı Bektaş'ta düzenlenen Hacı Bektaş-ı Veli anma etkinliğine katıldı.

Heyet, belediyenin ardından Garip Dede Dergahını ziyaret etti. Anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Bizler de bugün Yeşil Sol Parti olarak sadece siyasi kimliğimizle burada değiliz; yüzyıllardır süren Alevi halkının direnişinin yanında olduğumuz için, Hacı Bektaş-ı Veli ve Kadıncık Ananın inancının, felsefesinin ve öğretisinin bu ülkenin sorunlarına ciddi anlamda rehberlik edeceğini ve çözüm bulacağına inandığımız için bu öğretinin mücadelesini verenler olarak buradayız” dedi.

Her yıl Hacı Bektaş-ı Veli’de iki anma gerçekleştirildiğini hatırlatarak, AKP’lilerin düzenlediği anmada Hacı Bektaş-ı Veli’nin resmine bile müdahale edildiğine dikkat çeken Uçar,  “Osmanlı’dan bugüne mevcut iktidarların her biri kendi Alevisini yaratmak için elinden geleni ardına koymadı. Ancak bunun karşısında ciddi bir Alevi direnişi olduğunun da farkındayız. Bunun mücadelesini vermek durumundayız” şeklinde konuştu.

Alevi halkının dergâhlarının iade edilmesi talebinin yanında olduklarını ifade eden Uçar,  “Alevi halkının, cemevlerinin ibadet mekânı olarak tanınması için yürüttüğü mücadelenin yanındayız ve bu mücadeleyi birlikte yürütüyoruz. Zorunlu din derslerinin kaldırılması konusunda Alevi halkının yanındayız ve onlarla birlikte mücadele ediyoruz. Her yerde söyledik ve burada da tekrar edelim. Bu ülkenin Alevi hakikatine ve bilgisine ihtiyacı var. Mevcut iktidar Alevileri tanımlamaktan vazgeçsin ve onlardan öğrensin” diye ekledi.