Tolhildana Jinan İnisiyatifi’nden Nisêbîn’de eylem

Tolhildana Jinan İnisiyatifi, Mêrdîn’in Nisêbîn ilçesinde bir depoyu ateşe verdiklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Tolhildana Jinan İnisiyatifi, “Artık özel savaş politikalarıyla kadınların ve gençlerin her türlü yozluğun içine çekilmesine, çocuklarımızın kaza süsüyle öldürülmelerine, 70-80 yaşlarındaki analarımızın tutuklanmasına, anadilimize yapılan saygısızlığa ve Önderliğimizden haber alamıyor oluşumuza tahammülümüz kalmamıştır” dedi.

 “Türkiye’de ‘ötekilere’ yönelik uygulamalar artık ‘seçim öncesi’ ve ‘sonrası uygulamalar’ olarak adlandırılabilir” diyerek Kürtlere yönelik “soykırım” saldırılarına dikkat çeken İnisiyatif, “Biz kadınlar yapılanları görüyoruz ve kimse bizden kurbanlık koyun gibi kafamızı bıçağın altına uzatmamızı beklemesin. Bize kavga ve direnmek kaldıysa kimsenin şüphesi olmasın dost da düşman da bilsin ki; topraklarımızda tek bir işgalci kalmayana kadar direneceğiz. Ve şimdi ‘pratik zamanı’ diyoruz. Bütün gençleri saflarımıza direnmeye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Nisêbin'de bir deponun ateşe verildiği belirtilirken, "Yine Nusaybin’de bir evin uyuşturucu satma ve fuhuş amaçlı kullanıldığı tarafımızca tespit edilmiş gereken uyarı verilmiştir. Bu uyarı sonrasında devam ettikleri taktirde ciddiyetle cezalandırılacaklardır” ifadeleri eklendi.