Meksika'dan Efrîn'e: Bize ilham vermekten vazgeçmeyin!

Yerli Halklar Ulusal Kongresi ile Yerli Halklar Hükûmet Konseyi, Türk devletini kınayarak, Efrîn'deki direnişi selamladı.

Yerli Halklar Ulusal Kongresi ile Yerli Halklar Hükûmet Konseyi ve Sözcü María de Jesús Patricio Martínez, bugün Efrîn ile dayanışma mesajı yayımladı.

Türk devletinin saldırılarının işgalci nitelikte olduğunun vurgulandığı mesajda, "Emellerini gerçekleştirmek için halklara karşı uyguladıkları şiddeti ve katliamı reddediyoruz" denildi.

'CESARETİNİZDEN VAZGEÇMEYİN'

"Kürt halkının kız ve erkek evlatları" diye devam eden mesajda, şu ifadelere yer verildi:

"Aynı savaşa karşı direnişimizi sürdürdüğümüz yerden, size desteğimizi ve dayanışma selamlarımızı gönderiyoruz.

Kendi topraklarınızda barışı, adaleti ve özgürlüğü inşa etmekten vazgeçmeyin! Bunu özerkçe yapmaktan geri adım atmayın!

Bu acılı dünyanın birçok köşesine direniş ve isyan ilhamı veren anti-kapitalist ve anti-patriarkal mücadelenizden vazgeçmeyin! Aşkınızdan ve cesaretinizden vazgeçmeyin!

Tüm kadın ve erkeklerin aldığı kararlarla ve yeni ile asi biçimlerin formasyonu temelinde, topraklarınızı ve halkınızı özgürlüğe kavuşturmak için gençleriniz, kadınlarınız ve erkekleriniz tarafından onurluca inşa edilmekte olan mücadelenizi selamlıyoruz."

'ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ'

Mesajın sonunda ise "Kürt halkına karşı yürürlükte olan nefrete ve soykırıma son vermeyi tabandan inşa etmek üzere, bulunduğumuz köşelerden üzerimize düşeni yapmak amacıyla, dünya halklarına çağrıda bulunuyoruz. İsyanımızı ve rahatsızlığımızı sizinle birlikte ve sizin için haykırıyoruz" diye kaydedildi.