Rennes'te kadınlar Jina Emini için yürüdü

Rennes'te Kürt kadınlar öncülüğünde, İran'da katledilen Jina Emini için alanlara çıkıldı.

Fransa'nın Rennes kentinde Zîn Kadın Meclisi öncülüğünde İran tarafından katledilen Kürt kadın Jina Emini için basın açıklaması ve yürüyüş düzenlendi.
Eyleme Nous Toutes 35 (Feminist Çatı Yapı), Syndicat Sud Education, Union Populaire, NPA, Solidarite, Broton Kürt Dostluk Derneği (AKB) gibi kurumlar da katıldı.

 Ortak basın açıklamasında, "Devletlerin politikaları, kadınlara ve bedenlerine karşı her türlü vahşeti sistemli bir şekilde yürütüyor. Kadınlar, kadın katliamlarına karşı önceden olduğu gibi faşizme ve iktidarcı güçlere karşı yine sokaklarda olacaktır. Tüm kadın direnişlerine ilham olan Rojava kadını devriminin tecrübesi ile her yerde başlayan bu kadın isyanını hiçbir güç durduramaz. Zulme karşı direnen ve isyan eden rejimin kendilerine dayattığı yasaklara meydan okuyan İranlı kadınları destekliyor ve selamlıyoruz" denildi.

Republique Meydanı'nda yapılan basın açıklaması sonrasında belediye meydanına kadar yürüyüş düzenlendi, sık sık "Kadınlar direniyor, devrim büyüyor " sloganları atıldı ve bildiriler dağıldı.