HPG: 1 Skorsky düşürüldü, 2’si de darbelendi

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği 20 eylemde; 4 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 1 Skorsky helikopter ile 2 mobesse imha edildi. 2 Skorsky tipi helikopter ile 1 kepçe de darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

"Tarihin en görkemli direnişini, en zorlu koşullar altında yüksek performans ve Apocu fedai ruhla yürüten güçlerimiz demokratik modernite gerillacılığını etkin bir şekilde pratikleştirerek ve zengin gerilla taktiklerini iç içe kullanarak işgalcilere ağır darbeler vurmaya devam etmektedir. Kendisini Apocu iradeyle donatmış Kurdistan Özgürlük Gerillası sergilediği direnişle işgalin önündeki en büyük engel konumunda olduğunu kanıtlamıştır. Bu yüzden işgalci TC ordusu tarihte eşi ve benzeri görülmemiş vahşi saldırılar gerçekleştirmektedir. Zap, Avaşîn ve Metîna’da güçlerimizin görkemli direnişi karşısında tıkanan Türk ordusu bu tıkanıklığını aşmak için Zap’ın Çemço ve Sîda alanlarındaki saldırılarının kapsamını genişletmiştir. 2 Eylül gecesi Sîda, Çemço ve Şehîd Fedakar Direniş Alanları’na yoğun saldırılar düzenlemiştir.

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın hareketli timler öncülüğünde gerçekleştirdiği 20 eylem sonucuda; en az 4 işgalci cezalandırılmış, 1 Skorsky tipi helikopter ile 2 mobesse kamera sistemi imha edilmiştir. Aynı zamanda 2 Skorsky tipi helikopter ile 1 kepçe aracı da darbelenmiştir. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı 6 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 79 kez saldırı helikopterleri, 32 kez savaş uçakları, yüzlerce kez de obüs ve havanlarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

2 Eylül saat 18:10’da Werxelê Direniş Alanı’na işgal amaçlı yol çalışması yapan kepçe araçları YJA Star hareketli timlerimizce vurulmuştur. Bu eylemde 1 kepçe aracı darbelenmiş ve işgalciler yol yapım çalışmasını durdurmak zorunda kalmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

Zap, Avaşîn ve Metîna’da güçlerimizin görkemli direnişi karşısında tıkanan Türk ordusu, bu tıkanıklığını aşmak için Zap’ın Çemço ve Sîda alanlarındaki saldırılarının kapsamını genişletmiştir. 2 Eylül gecesi Sîda, Çemço ve Şehîd Fedakar Direniş Alanları’na yoğun saldırılar düzenlemiştir. 2 Eylül’ü 3 Eylül’e bağlayan gecede bu alanlar 28 kez savaş uçaklarıyla, 65 kez saldırı helikopterleriyle ve yüzlerce kez de obüslerle bombalanmıştır. İşgalci Türk ordusu Şehîd Fedakar Direniş Alanı’na helikopterler ile 32 kez indirme yapmıştır. Direniş Alanları’ndan düşmanın bu kapsamlı saldırısına etkili şekilde müdahale edilmiş ve 9 kez saldırı helikopterleri ve Skorsky helikopterleri hedeflenerek vurulmuştur. İndirme yapmak isteyen 1 Skorsky helikopteri vurulmuş, bu helikopter alandan yüz metre uzaklaşamadan düşüp patlayarak içindeki tüm işgalcilerle birlikte imha olmuştur. Aynı zamanda hareketli timlerimiz 2 Skorsky helikopterini de ağır darbelemiştir. Araziye dağılan işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir. 3 Eylül saat 06:00’da Şehîd Fedakar Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

Werxelê, Sîda, Çemço ve Şehîd Fedakar Direniş Alanı’ndaki güçlerimiz; düşmanın bu saldırısına karşı fedaice karşılık vermiş ve etkili eylemlerini bu alanda şehadete ulaşan ölümsüz komutanlarımız Doğan Jîrkî, Karker Serbest ve Rojda Kotol yoldaşlarımızın anısına gerçekleştirmiştir.

2 Eylül saat 18:50’de Karker Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde; 2 Eylül saat 08:40’ta Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

2 Eylül saat 11:20’de işgalcilerin Girê FM Direniş Alanı çevresine yerleştirdikleri 1 mobesse kamera sistemi hareketli timlerimizce vurularak imha edilmiştir.

2 Eylül saat 13:30’da işgalcilerin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresine yerleştirdikleri 1 mobesse kamera sistemi hareketli timlerimizce vurularak imha edilmiştir.

2 Eylül saat 19:00’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce vurularak darbelenmiştir.

2 Eylül 20:00 ve 23:00 saatlerinde Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC ordusunun taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

2 Eylül’de Saca ve Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 6 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

2 Eylül’de Girê Amediyê, Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları’nda dron hareketliliği gözlenmiştir.

2 Eylül’de Sîda, Çemço, Şehîd Adil ve Şehîd Fedakâr Direniş Alanları savaş uçaklarıyla 32 kez bombalanmıştır.

2 Eylül’de Girê Cûdî ve Girê FM Şehîd Fedakâr Direniş Alanları 79 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

2 Eylül’de Girê Hakkarî, Girê FM, Çemço, Şehîd Adil ve Sîda Direniş Alanları obüs ve havanlarla yüzlerce kez bombalanmıştır.

KDP güçlerinin Girê Amediye ve Girê Hakkarî Direniş Alanları’nda işgalci Türk ordusuyla işbirliği yaparak gerçekleştirdiği yol ve savaş mevzisi yapım faaliyeti devam etmektedir.”