'15 Ağustos ruhuyla direnişi büyüteceğiz’

15 Ağustos Atılımı'nın Kürt halkı için yeni bir yaşam yarattığını belirten YJA Star gerillaları Ararat Nûda ve Koçerîn Demhat, Zap, Avaşîn ve Metîna alanlarında yürütülen ruhun 15 Ağustos ruhu olduğunu vurguladı.

15 Ağustos ruhunun Zap, Avaşîn ve Metîna savaşında devam ettiğini belirten YJA Star gerillaları,  “Düşmanın tekniği ne kadar güçlü olursa olsun bu teknik bizi yok edemez ya da mücadelemize engel olamaz. Zafer ruhu oldukça direniş de büyüyecektir” vurgusunda bulundu.

YJA Star gerillaları Ararat Nûda ve Koçerîn Demhat, 15 Ağustos Atılımı’nın 38’inci yıl dönümü vesilesiyle  ANF'ye konuştu.

15 Ağustos zafer ruhuyla Bradost alanında mücadele ettiklerini ifade eden Ararat Nûda, şöyle konuştu: "Bu kutsal gün öncelikle Önder Apo'ya, halkımıza, kadınlara ve mücadele eden yoldaşlara kutlu olsun. Şehit Egîd ve şehit Bêrîtan şahsında tüm şehitleri minnetle anıyorum. Gerilla savaşında ilk adımın ve ilk merminin atılması zafer gerillacılığının çizgisini oluşturmuştur. Bu çizgi de direnişimiz açısından önemlidir. Kürt halkı için yaşam adeta yok olma aşamasındaydı. İlk merminin yankılanmasıyla birlikte Kürtler için yeni bir yaşam var olmuştur. Bu eylem Kürt halkında ‘direniş olmaz’ teorisini ve umutsuzluğu parçalamıştır. 15 Ağustos, PKK hareketinin ordulaşmasını netleştirdi. Bugünün zafer çizgisini başta Önder Apo, Şehit Egîd ve birçok öncü komutanımız oluşturmuştur. Bugün yürütülen savaşta 15 Ağustos ruhu devam ediyor.

Zap, Avaşîn, Xakurkê ve Metîna alanlarında verilen mücadelede Şehit Egîd’in zafer çizgisi yaşatılmaktadır. Bugün yapılan eylemlerde zafer çizgisinin sonuçları da ortada. Bugünün zafer ruhu öncelikle Önder Apo’nun İmralı mücadelesi ve Egîtlerin ruhudur. Şehit Çiyager’in dediği gibi "sonu muhteşem olacak." Bu savaşın da sonu muhteşem olacak. 15 Ağustos ruhuyla, Egîdlerin ve Bêrîtanların mirasına sahip çıkıp zaferi elde edeceğiz."

GERİLLA AMANSIZ BİR DİRENİŞ SERGİLİYOR

Koçerîn Demhat ise 15 Ağustos'un Kürt halkı için anlamını ve Medya Savunma Alanları’nda yürütülen savaşı değerlendirdi. Komutan Egîd'in fedailiğiyle, kahramanlığıyla, fedakarlığı ve yoldaşlığıyla halkın gönlünü kazandığını ifade eden Koçerîn Demhat, devamla şunları belirtti: "Şehit Egîd'in iradesi Kürt halkının iradesidir. Zap, Avaşîn ve Metîna alanlarında yürütülen ruh 15 Ağustos ruhudur. Düşmanın tekniği ne kadar güçlü olursa olsun bu teknik bizi yok edemez ya da mücadelemize engel olamaz. Zafer ruhu oldukça direniş de büyüyecektir. Her gün tünellerde kobra, skorsky, savaş uçakları ve kimyasal silahlara karşı gerilla amansız bir direniş sergilenmekte. Faşist Türk ordusunun tekniğini yoldaşlarımız zafer ruhuyla boşa çıkarmaktadır.

Bu mücadelede vazgeçmek yok. Muhteşem bir irade sergilenmekte, özgürlük dağlarında sergilenen bu irade, bu azim, bu mücadele parti çizgisinin yaşam bulmasıdır. Aslında Heval Egîd’in ruhudur. Bu ruh ve iradeyi de Önderlikten ve öncü şehitlerimizden almaktayız. 15 Ağustos’ta faşizme atılan ilk mermiyle Kürt halkı artık korkmadığını, soykırımlara karşı mücadelelerini büyüteceklerini ve özgürlük gerillaları ile birlikte olma tutumlarını ortaya koymuştur. Bizler de özgür Kürdistan için sonuna kadar mücadele edeceğiz. İşgalci Türk devletinin topraklarımızda kalmasına müsaade etmeyeceğiz."