1995 ve 2014’te şehit düşen 4 gerilla Maxmur’da anıldı

KDP tarafından 1995 yılında Etruş Kampı’nda şehit edilen Jiyan Sivas (Zeynep Erdem) ve 2014 yılında DAİŞ çetelerinin saldırıları sırasında şehit düşen üç gerilla Maxmur mülteci kampında anıldı.

Şehit Rustem Cudi Kampı’nda (Maxmur) düzenlenen törende, KDP tarafından 1995 yılında Etruş Kampı’nda şehit düşürülen Jiyan Sivas (Zeynep Erdem) ve DAİŞ çetelerinin 2014 yılında Maxmur Kampı’na saldırıları sırasında şehit düşen HPG ve YJA Star gerillaları Şehit Avesta, Şehit Siyabend Zap ve Şehit Diyar anıldı.

Anma töreni Şehit Jiyan Akademisi ve İştar Meclisi Şehit Aileleri Komisyonu öncülüğünde gerçekleşti.

Kurdistan Özgürlük Hareketi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anmada Şehit Jiyan Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Bêrivan Boti bir konuşma yaptı.

Bêrîvan Boti, “KDP ihanetinde ısrarcıdır. İktidarların adları, görünüşleri veya yerleri farklı olsa da amaçları özgürlük çizgisini yok etmektir. Şehit Avesta, Siyabend ve Diyar DAİŞ’e karşı yürütülen savaşta Kampı korumak için şehit düştü. Şehit Jiyan’ın da amacı aynıydı” dedi.

Bêrîvan Botî, “Göç koşullarında yaşayan onlarca kamp sakini KDP tarafından katledildi. KDP aynı ihaneti Kürdistan dağlarında da yapıyor. Kürt halkı olarak hainlere ve onurunu satanlara karşı tavrımız net olmalıdır” diye ekledi.

Daha sonra Şehit Jiyan’ın yaşamı ve mücadelesine ilişkin hazırlanan sinevizyon gösterimi izlendi.

Anma töreni ‘Şehîd namirin’, ‘Bê serok jiyan nabe’ ve ‘Jin jiyan azadî’ sloganlarıyla son buldu.