2 gerillanın kimlikleri açıklandı

Şırnak'ın Cudi Dağı'nda şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıklayan HPG, "şehit yoldaşlarımızın ideali olan özgürlük mücadelesini zafere ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şırnak’ta 14 Nisan’da şehit düşen 2 gerillaya ilişkin açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

“21 Nisan tarihli açıklamamızda 14 Nisan günü işgalci TC ordusunun Şırnak’ın Cudi Dağı bölgesine bağlı Gire Çolya ve Gundik Remo alanlarında bir operasyon başlattığını ve bu operasyonda 2 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Çayan Koçgiri
Adı Soyadı: Veli Can Hunulu
Doğum Yeri: İstanbul
Anne - Baba Adı: Gülizar – Cemal
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Nisan 2020 / Cudi

 

Kod Adı: Mervan Kerküki
Adı Soyadı: Zana Xazi
Doğum Yeri: Kerkük
Anne - Baba Adı: Widad – Xazi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Nisan 2020 / Cudi

Çayan yoldaşımız aslen Sivaslı olup İstanbul’da doğup büyümüş ve devrimci düşünceden etkilenen bir yoldaşımız olmuştur. Türk devletin Kürt halkına karşı soykırım uygulamalarını yakından gören ve düşüncelerinden dolayı sürekli faşist devlet baskısına maruz kalan Çayan yoldaş, son olarak Gever’de askerlik yaparken daha fazla bu haksızlığa ve soykırıma ortak olmamak için işgalci TC devletinin askerliğinden firar edip özgürlük saflarına katılmıştır.

Çayan yoldaşımız emekçiliği ve dürüstlüğüyle bilinen bir yoldaşımız olarak Zagros, Şengal ve Botan sahası olmak üzere birçok alanda direniş mevzilerinde mücadele etmiştir. 2014 yılında DAİŞ’e karşı aktif mücadele etmek ve Ezidi halkımızı bu saldırılardan korumak amacı ile Şengal’e gitmiş ve burada aktif savaşın içinde yer almıştır. Mücadele içerisinde dur durak bilmeyen ve tüm benliği ile kendisini halka adayan bir kişilik olarak ön plana çıkan Çayan yoldaş, Önder Apo’nun felsefesinde yetkinleşmiş ve dönemin gerilla tarz ve taktiğinde kendisini yetkinleştirmiştir. Şengal saldırıları ardından yönünü Kuzey Kürdistan’ın aktif mücadele alanlarından biri olan Botan sahasına giden Çayan yoldaşımız, önemli başarılar elde etmiş öncü bir komutan olmuştur. Genç bir gerilla komutanı olan Çayan yoldaş, militan kişiliği ve direnişçi ruhuyla her zaman biz yoldaşlarına örnek olacak bir kişiliğe sahip olmuştur.

Mervan yoldaşımız Güney Kürdistan’ın Kerkük kentinde yurtsever ve kendi geleneklerine bağlı bir ailede şekillenerek yetişmiştir. Kürdistan’ın özgürlüğü ve sömürgeciliğe son vermenin yegâne yolu gerilla direnişi olduğu gerçeğini görmüş ve bu temelde 2016 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Katıldığı ilk günden itibaren kişiliğini ve duruşunu Önderliğin felsefesi ile donatırken, askeri olarak da sürekli bir yenilenme içerisinde olmuştur. Mervan yoldaş, Botan sahasına gitmek için büyük çaba göstermiş ve büyük bir irade ile direnişin sahibi olmuştur. Mervan yoldaşımız Apocu fedai bir militan örneği ve her zaman Önderlik felsefesi ve gerilla yaşamı arasında güçlü bir bağ oluşturarak, büyük bir gelişmeyi kendisinde yaratmayı başarmıştır. Katıldığı günden, şehit olduğu ana kadar üstlendiği tüm görev ve sorumlulukları büyük bir başarıyla yerine getirmiştir.

Başta değerli şehit ailelerimiz olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve şehit yoldaşlarımızın ideali olan özgürlük mücadelesini zafere ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz.”