3 gerillanın kimlik bilgileri açıklandı

Herekol’da Mayıs ayında şehit düşen 3 gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “ Beritan, Gever ve Serhıldan nefeslerinin son anına kadar halkımızın özgürlüğü için savaşmışlardır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Herekol’da şehit düşen 3 gerillanın kimliğini açıkladı.

HPG açıklaması şöyle:

“11 Haziran tarihli açıklamamızda 29 Mayıs günü işgalci TC ordusunun Siirt’in Herekol bölgesinde bulunan Deriya Egida alanında bir işgal operasyonu başlattığını ve bu operasyon süresi içerisinde işgalcilere ağır darbeler vuran ve son mermilerine kadar savaşan 3 kahraman yoldaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan fedai yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Beritan Sıla
Adı Soyadı: Nahide Timur
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Adile – Abdulkerim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Mayıs 2020 / Siirt

 

Kod Adı: Gever Erdem
Adı Soyadı: Emrullah Kırkağaç
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Bazgan – Seyfettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 30 Mayıs 2020 / Siirt

 

Kod Adı: Serhıldan Agiri
Adı Soyadı: Dilan İlhan
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Wetha – Abdulmecit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Mayıs 2020 / Siirt

Beritan, Gever ve Serhıldan yoldaşlarımız, büyüdükleri coğrafyanın asiliğiyle şekillenmiş, düşman gerçeğini erkenden tanımış ve gençlik yıllarında Kürt Özgürlük Mücadelesinde yerini almışlardır. Gerilla saflarına geldikleri andan itibaren yürekten bir katılım ile yetkin bir gerilla olan Beritan, Gever ve Serhıldan yoldaşlarımız, AKP-MHP faşist iktidarının Kürdistan’a yönelik geliştirdiği saldırılara karşı en aktif bir şekilde karşılık verilen pratiğin içerisinde yetkin birer savaşçı olmuşlardır. Beritan, Gever ve Serhıldan yoldaşlarımız gerilla direnişi içerisinde büyük bir özveri ile yer almış ve nefeslerinin son anına kadar halkımızın özgürlüğü için savaşmışlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin ideallerini gerçekleştirene kadar da mücadelemizi devam ettireceğimizin sözünü veriyoruz.”