‘4 Nisan Kürt halkının diriliş günüdür’

HPG ve YJA Star gerillaları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğuşunun Kürt halkı açısından yeni bir doğuş ve diriliş günü anlamına geldiğine dikkat çekti.

YJA Star gerillası Nujiyan Têkoşîn ve HPG gerillası Cuma Zagros Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın  doğum gününe ilişkin duygu ve düşüncelerini ANF’ye aktardı. Kürt Halk Önderi’nin doğum günün kutlayarak sözlerine başlayan Nujiyan Têkoşîn “Bugün bütün yoldaşlara, Kürt halkına, bütün ezilen halklara ve bütün dünya kadınlarına kutlu olsun, çünkü Önderliğimizin doğuşu hepimizin doğuşudur” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın dünyaya gözlerini açmasıyla beraber Kürt halkı için yeni bir sürecin başladığını ifade eden YJA Star gerillası Nujiyan Têkoşîn devamla şöyle konuştu: “Bizden çalınan gücü Önder Apo tekrar bize verdi. Şu anda Önder Apo üzerinde uygulanan tecrit de aslında hepimize uygulanıyor, hiç kimse kendisini bu gerçeklikten ayrı tutmasın. Bundan dolayı Önder Apo’nun özgürlüğü hepimizin özgürlüğüdür. Şu anda Önder Apo’nun verdiği emeğin ürünlerini görüyoruz. PKK’nin kuruluşuyla yakılan kıvılcımın her geçen gün daha da parladığını, büyüdüğüne tanıklık ediyoruz.”

ÖNDER APO’NUN ÖZGÜRLÜĞÜYLE KADINLAR ÖZGÜR OLUR

Herkesin Kürt Halkı Önderi’nin yarattığı değerlere sahip çıkması gerektiğini belirten YJA Star gerillası Nujiyan Têkoşîn, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün önemine ilişkin ise “Önder Apo’nun özgürlüğüyle ancak kadın özgür olabilir ve kadın özgür olmadan da toplum özgür olmaz” diye konuştu.

KJK’nin başlattığı ‘Jin, jiyan, azadî ile kadın devrimine” hamlesiyle Kürt Halk Önderi’nin fiziki özgürlüğünü gerçekleştirmek istediklerini vurgulayan YJA Star gerillası Nujiyan Têkoşîn sözlerini şöyle sürdürdü: “Zaten attığımız her adamın, verdiğimiz savaşın amacı budur. Düşman İmralı’da Önder Apo üzerinde uyguladığı tecritle hepimizi bitirmek isityor. Fakat biz kadınlar kendimizi Önderliğimizin bir parçası olarak gördüğümüz için böylesi bir günde de kendimizi Önderliğe daha yakın hissediyoruz. Bundan dolayı mücadele, intikam ve savaşma duygumuz böylesi bir günde daha da artıyor.”

KÜRT HALKINA YENİ BİR RUH VERDİ

HPG gerillası Cuma Zagros ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğuşunun Kürt halkı açısından yeni bir doğuş ve diriliş günü anlamına geldiğine dikkat çekti. Kürt Halk Önderi’nin doğuşundan önce Kürt halkının her türlü soykırım ve katliamlardan geçirildiğini hatırlatan Cuma Zagros “Önder Apo doğuşuyla Kürt halkını canlandırarak ona yeni bir ruh verdi. Bizler de bu halkın fertleri olarak bizler de bu ruhu Önderliğimizden aldık, bu bizim için bir onur ve mutluluk kaynağıdır” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin Doğu Kurdistan ve İran’da gerçekleşen serhildanlara ruh veren “Jin, jiyan, azadî” sloganının temelini oluşturduğuna dikkat çeken HPG gerillası Cuma Zagros devamla şu görüşleri dile getirdi: “Çünkü Önder Apo toplumun ancak kadının özgürlüğüyle özgür olabileceğini ifade etti. Önder Apo’nun fikir ve felsefesi sadece kadınlar için değil bütün dünya kadınlarına ilham kaynağı oldu. Şu anda birçok bilim insanı ve aydın Önderliğin fikirlerine büyük ilgi gösteriyor. Bizler Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamak için çok güçlü bir katılımı gerçekleştirmemiz gerekiyor. Direniş ve mücadelemizle de AKP-MHP faşizmini yıkabileceğimize inanıyoruz.”