40. yılda yeni mücadele dönemi

PKK Merkez Komitesi'nin olağan toplantısının ardından açıklama yapan Karayılan, PKK'nin 40. yılının yeni bir atılım yılı olacağını söyledi.

Türk devletinin Kuzey ile yetinmeyip savaşı Suriye ve Güney Kürdistan’a da taşırdığı bir dönemde yıllık olağan toplantısını 20-28 Ekim tarihleri arasında Medya Savunma Alanları’nda yapan PKK Merkez Komitesi, Kuzey’de zafer, Rojava’da inşa, Güney’de müdahil olma, Rojhilat’ta ise büyük hazırlıkla 40. yılına girmeyi karar altına aldı. Tüm siyasi, askeri, ideolojik ve örgütsel konular, 9 gün boyunca kapsamlı bir tartışmaya tabi tutuldu; özgürlük ve demokrasi mücadelesini zafere taşımayı öngören çok önemli kararlara ulaşıldı.

Toplantı sonrası açıklama, PKK Yürütmesi Komitesi adına Murat Karayılan tarafından yapıldı. Kürdistan özgürlük mücadelesinin tarihi bir süreçten geçtiğini; Kürdistan ve Ortadoğu'da meydana gelen gelişmelerin, Öcalan ve PKK'nin fikir ve görüşlerinin doğruluğunu kanıtladığını belirten Karayılan, Merkez Komite'nin yıllık olağan toplantısında tarihi kararlar alındığını söyledi.

YENİ BİR ATILIM YILI

Karayılan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Kürdistan İşçi Partisi olarak, 39. kuruluş yıl dönümünü geride bırakarak 40. mücadele yılımızı karşılıyoruz. Kürdistan özgürlük mücadelesi büyük bir tarihtir. Bu önemli tarihte Önder Apo ve kahraman şehitlerimizin emeği belirleyicidir. 40. yılımız, Önder Apo'ya, tüm arkadaş ve çalışanlara, Kürdistan halkına ve bölge halklarına kutlu olsun. 40. yıldönümü vesilesiyle ilk büyük şehidimiz Hakki Karer şahsında tüm devrim şehitlerini anıyor, anıları önünde saygıyla eğilerek verdiğimiz sözü tekrarlıyoruz.

Parti olarak 40. yılı büyük bir yıl yapacağız. Halkımız ve dostlarımızın şunu iyi bilmelerini istiyoruz; bugün Kürdistan ve bölgede meydana gelen gelişmeler, Kürdistan Özgürlük Devrimi ile Ortadoğu Devrimi'nin temelini güçlendiriyor. 40. yıl artık Kürdistan'da yeni bir atılım yılı olmalıdır. Tüm gelişmeler, hareket ve halk olarak bu tarihi süreci kesinlikle doğru karşılamamız gerektiğini gösteriyor. Özgürlük mücadelesinin güçlendirilmesi, ulusal birliğin sağlanması ve Önder Apo ile Kürdistan'ın özgürlüğü için yeni bir atılımın örgütlendirilmesi, bizler için yılın görevidir.

SIRADAN BIR YIL DEĞİL

Bulunduğumuz her alanda Önder Apo'nun özgürlüğü, dört parçadaki çözüm için sorumlu davranmalı ve PK'nin 40. yılının sıradan bir yıl olmadığının bilincine varmalı. Tarihi bir yıldır. bu yıla yaklaşımımız, Kürdistan özgürlük yürüyüşünde büyük kazanımlar elde edebileceğimiz yönündedir. Dolayısıyla özellikle halkın gücü, halkın örgütlülüğü ile hem içeride hem de ülke dışında kitlesel eylemleri büyütmemiz gerekiyor. Bu temelde gerilla direnişini, savunma gücü direnişini Kürdistan'ın her alanında daha da geliştirmemiz gerekiyor. Böylece önümüzdeki yılı büyük başarı yılı, özgürlük yürüyüşü yılı haline getirebiliriz. PKK Merkez Komitesi buna inanıyor ve güveniyor. Bu yılı gerçekten de büyük mücadele yılı yapmak istiyoruz.

HERKES BU SÜRECE KATILMALI

Bu çerçevede tüm Kürdistan halkına, Kürdistan'daki siyasetçi, insan hakları savunucuları, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin tüm dostlarına şu çağrıyı yapmak istiyoruz; herkes bu tarihi sürece katılım sağlasın. Önümüzdeki yılı bu temelde büyük bir yıl, ulusal birlik, devriminin başarısı, halkların özgürlük yılı, Önder Apo ile Kürdistan'ın özgürlük yılı haline getirebiliriz. Bu yoldaki yürüyüşümüz, büyük yürüyüş olacaktır. Bu inançla Kürdistan özgürlük mücadelesinde önümüzdeki yıl önemli gelişmelerin yaşanacağını umuyoruz. Tüm yurtsever kesimler bu mücadele yılına katılım sağlamalıdır. Tüm arkadaşlara, çalışanlara ve Kürdistan halkına en içten duygularımızla başarılar diliyoruz. 40. yılın PKK'nin başarı yılı, başarı yılı, başarı yılı olacağını belirtiyoruz."