415 siyasetçi ve aydın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü istedi

Başur'da aralarında öğretim görevlisi, yazar, aydın, sanatçı, milletvekilleri, gazeteci ve aktivistlerin de bulunduğu 415 kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için bildiri yayımladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için yürütülen kampanyaya Başûrê Kurdistan başta olmak üzere birçok bölgeden gelen destek her geçen gün artıyor. İmza kampanyasına bugüne kadar siyasi partilerin de aralarında bulunduğu yüzlerce siyasetçi, aydın, gazeteci, akademisyen ve halk katıldı.
Başûrê Kurdistan’da aralarında öğretim görevlisi, yazar, aydın, sanatçı, milletvekilleri, gazeteci ve aktivistlerin de bulunduğu 415 kişi, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için başlatılan kampanyaya desteklerini duyuran ortak bir bildiri yayımladı.

'ABDULLAH ÖCALAN'IN DAVASI HALKIN DAVASIDIR'

Ortak bildiride, “Sayın Abdullah Öcalan, bir bilge ve özgürlük savaşçısı olarak, uluslararası bir komplo sonucu 24 yıldır İmralı Cezaevinde tecritte tutulmaktadır. Önder Öcalan, halkının ve tüm Ortadoğu halklarının hak ve özgürlükleri için savaşmakta, özgürlük hareketine önderlik etmektedir. Ayrıca teorik, politik ve sosyal alanlarda yazılmış onlarca kitabı vardır” denildi.
Bildiride şöyle denildi:
"Sayın Öcalan, özgürlük mücadelesinde özgür bir düşünce ve yaşam tarzına sahip olduğu ve işgal politikalarına karşı çıktığı için, birçok devletin içinde bulunduğu bir komployla Türk devletine teslim edildi.
Kürt aydınlarının da belirttiği gibi Sayın Abdullah Öcalan’ın davası kişisel bir dava değil, Kürt halkının meşru davasıdır. Kürt halkının davası barış ve demokrasi ile çözülmeden Türkiye’de, Kürdistan’da ve Ortadoğu’nun hiçbir yerinde barış ve huzur olmayacaktır. Onun için Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne kavuşması Kürt halkının davasının çözülmesinin ve bölgedeki barışın, istikrarın ve halklarının demokratik bir şekilde bir arada yaşamasının anahtarıdır. Sayın Öcalan’a yapılan uluslararası komploya dahil olan devletler ve Türk devleti Sayın Öcalan’ın hayatından ve sağlığından olduğu kadar, fiziki özgürlüğünden de sorumludur. Bu sebeple Sayın Öcalan’ın bir an önce fiziki özgürlüğüne kavuşmasını talep ediyoruz.”