7 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Gerillaların düzenlediği eylemlerde 7 işgalci cezalandırıldı, 1 mobesse imha edildi. HPG, Türk özel savaş medyasının Maxmur’da özel operasyon gerçekleştirildiği haberini de yalanlayarak, bu 2 kişinin daha önce ihanet edenler olduğunu söyledi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 7 işgalci cezalandırılmış ve 1 mobesse kamera sistemi imha edilmiştir. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 7 kez uluslararası düzeyde yasaklanmış bomba, kimyasal silah ve yanıcı maddelerle, 8 kez savaş uçakları, 20 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de obüslerle bombalamıştır. Ayrıca Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmıştır.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

13 Eylül saat 19:00’da Şehîd Aryen savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, YJA Star hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

12 Eylül’de Xakurkê’nin Şehîd Bêrîtan alanındaki işgalciler, YJA Star hareketli timlerimizce denetim altına alınmıştır. 08:30’da bu işgalciler sabotaj taktiğiyle etkili bir biçimde vurulmuştur. Bu eylemde 6 işgalci cezalandırılmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

13 Eylül saat 17:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresine yerleştirillen 1 mobesse kamera sistemi YJA Star hareketli timlerimizce vurularak imha edilmiştir.

13 Eylül saat 17:40’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler hareketli timlerimizce ferdi silahlarla vurularak darbelenmiştir.

13 Eylül saat 20:15’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler, YJA Star hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC ordusunun kimyasal silahlarla ve yasaklanmış bombalarla gerçekleştirdiği saldırılar;

13 Eylül’de işgalciler Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini dronlar kullanarak 2 kez patlayıcılarla bombalamıştır.

13 Eylül’de Girê Amediyê, Çemço ve Şikefta Birîndara Direniş Alanları’ndaki savaş mevzileri 3 kez yüksek şiddetteki yasaklı bombalar ve kimyasal silahlarla bombalamıştır.

13 Eylül 14:30 ve 15:30 saatlerinde işgalciler Şehîd Fedakar Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş tünellerine 2 kez yanıcı maddeler bırakarak ateşe vermiştir

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

13 Eylül’de Werxelê, Sîda ve Çemço Direniş Alanları savaş uçaklarıyla 6 kez bombalanmıştır.

13 Eylül’de Garê’deki Deşta Kafya alanı savaş uçaklarıyla 2 kez bombalanmıştır.

13 Eylül’de Girê Amediyê Direniş Alanı saldırı helikopterleriyle 20 kez bombalanmıştır.

13 ve 14 Eylül’de Girê FM ve Sîda Direniş Alanı obüslerle onlarca kez bombalanmıştır.

13 Eylül’de işgalci TC ordusu Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzi ve tünellerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmıştır.

13 Eylül’de Girê Cûdî Direniş Alanı’nda dron hareketliliği gözlenmiştir.

ÖZEL SAVAŞ MEDYASININ HABERLERİ TAMAMEN ASILSIZDIR

İşgalci Türk devleti 14 Nisan’da başlattığı işgal operasyonunda istediği sonucu alamadığı gibi ahlak ve yasa dışı tüm saldırılarına rağmen güçlerimizden ağır darbeler almaya devam etmektedir. Ancak Türk devletinin özel savaş medyası masa başında yazılan sahte haberlerle Türkiye kamuoyunu aldatmaya, MİT’e prim kazandırmaya ve işgalci Türk ordusunun gerilladan aldığı darbeleri gündemden düşürmeye çalışmaktadır. Bu temelde özel savaş medyasınca Hatip ve Aria adlı iki kişinin PKK’li olup MİT tarafından Maxmur’dan özel bir operasyonla alındığı öne sürülmektedir. Öne sürülen bu bilgiler tamamen asılsızdır. Hatip ve Aria adlı unsurlar saflarımızda iken Temmuz ayında ihanet edip kaçan, daha sonra da bir biçimiyle Türk devletine teslim edilen kişilerdir.”