Çatışma yokken polisler ateş etti

Kayapınar'da 3 çocuğu ve eşiyle birlikte kaldığı evinde katledilen Murat Çelik'in, çatışma olmadığı sırada infaz edildiği belirtiliyor.

Amed'in merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi Sıtkı Göral Caddesi üzerindeki bir apartman dairesine, polisler tarafından düzenlenen baskında silah sesleri duyuldu. Tüm sokağı ve binayı ablukaya alan özel harekat polislerinin, Murat Çelik adlı kişinin eşi ve 3 çocuğuyla yaşadığı eve girmesiyle silah sesleri yükseldi. 

ÇOCUKLAR VARDI

Diyarbakır Valiliği, evde çatışma çıktığı, 1 özel harekat polisinin yaşamını yitirdiği, 9 özel harekatçının yaralandığı ve evdeki 1 kişinin de öldürüldüğünü açıkladı. 

Çatışmanın ardından Çelik’in eşi ve çocukları evden tahliye edilirken, aynı mahallede yaşayan annesi ise gözaltına alındı. 

Çevre sakinleri, polislerin panzer, helikopter ve zırhlı araçlarla geldiği sokakta baskın öncesi çatışmaların başladığını, daha sonra eve baskın düzenlendiğini söyledi.

TANIK: ÇATIŞMA YOKKEN POLİSLER ATEŞ ETTİ

Çatışmalar üzerine çevrede bulunan apartmanlara keskin nişancıların yerleştirildiği ve ardından polislerin eve girdiği öğrenildi. Olanları evinin balkonundan izleyen bir görgü tanığı, silah seslerinin kesilmesinin ardından evde bulunan kişinin balkona çıkarak ellerini havaya kaldırdığı, daha sonra balkona giren polisler tarafından infaz edildiğini aktardı.

Görgü tanığı, öldürülen kişinin Murat Çelik olduğunu, Çelik’in ellerini kaldırmasına rağmen polislerin ateş ettiğini söyledi.

Polis incelemesinin tamamlandığı eve Kayapınar Belediyesi temizlik işçileri götürüldü. Görevlilerin evde temizlik yaptığı belirtildi. 

Bölgede abluka ve kuşatma sürüyor.