‘Çocuklarımızı, dağlarımızı savunacağız, Özerk Şengal’i inşa edeceğiz’

Şengal halkı, engellemelere rağmen Êzidxan Asayişi’ne destek vermek amacıyla Sinunê Êzidxan Asayişi’ne ulaştı. Açıklamada, “Hiçbir gücün çocuklarımıza saldırmasına izin vermeyeceğiz” denildi.

Şengalliler, dün akşamdan beri Kazimî hükümet ordusunun engellemelerine rağmen Sinunê Êzidxan Asayişi’ne ulaşıp, Êzidxan Asayişi’ne destek verdi.

Sinunê Êzidxan Asayiş Merkezi’ne ulaşan halk, burada bir açıklama yaptı.

Halk adına açıklamayı Tevgera Azadiya Jinên Êzidî (TAJÊ) Üyesi Kinê Xidir yaptı. Kinê Xidir, sonuna kadar Êzidî toplumun kazanımlarını koruyacaklarını, bunun için çocuklarıyla mücadele içerisinde olacaklarını kaydetti.

 Bugün asayiş etrafında bir araya geldiklerini söyleyen Xidir, “Kazimî hükümeti şehitlerimizin kanıyla elde ettiğimiz kazanımlarımızı ucuz bir şekilde onlara teslim etmemizi istiyor. Ancak biz anneler ve Şengal halkı olarak buna karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Haklarımızı savunacağız, Özerk Şengal’in inşası için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Kinê Xidir, asayişi, YBŞ ve YJŞ’yi Kazimî ordusuna teslim etseler dahi, Irak’ın Êzidî halkını yine savunmayacaklarını bildiklerini belirtti ve şöyle devam etti: “Tek kişi kalsak dahi çocuklarımızın arkasında olacağız; çocuklarımızı, dağlarımızı, inancımızı ve kültürümüzü savunacağız. Toplumumuzu parçalayan, inancımızı ve kültürümüzü yok eden kim olsa bile onlara karşı kendimizi savunacağız, mücadelemizi sürdüreceğiz. Şengal kadınları ve halkı olarak hiçbir gücün çocuklarımıza saldırmasına izin vermeyeceğiz. Sonuna kadar ihanetin ve bunların kirli savaş ve oyunlarının karşısında olacağız.”