'Çocuklarımızın davasını takip edeceğiz'

Adalet Nöbeti’ni sürdüren tutsak yakınları, "Yaşadığımız sürece çocuklarımızın davasının takipçisi olacağız" mesajını verdi.

Hasta ve infazı yakılan tutsak yakınlarının Amed'de başlattığı Adalet Nöbeti 323’üncü gününde Diyarbakır Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde devam etti. Eyleme, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) Diyarbakır 78'liler Girişimi ve Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER) katıldı.

Hasta tutsak Civan Boltan'ın annesi Nazime Boltan, “Taleplerimiz ağır talepler değil, biz hasta tutuklu çocuklarımızın serbest bırakılmasını istedik” dedi.
Oğlu Civan Boltan’ın geçtiğimiz Cuma telefon görüşmesinde maruz kaldıkları ihlalleri anlattığını söyleyen Boltan, “Civan kendisine ait battaniye ve elbiselerin alındığını söyledi.  Bunu asla kabul etmeyeceğiz ve yaşadığımız sürece çocuklarımızın davasının takipçisi olacağız” dedi.