İbrahim Ehmed ödülleri törenle verildi

Kürt yazar ve siyasetçi İbrahim Ehmed adına her yıl verilen ödüller, Süleymaniye’de düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi.

Kürt yazar ve siyasetçi İbrahim Ehmed adına verilen ödüller için Süleymaniye’de tören düzenlendi. Törene YNK Eşbaşkanı Bafil Talabani, Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani ile siyasi temaslarda bulunmak üzere Kürdistan Bölgesi’ne giden HDP milletvekilleri Sezai Temelli, Feleknas Uca, siyasetçi, aydın, yazar, sanatçının yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Törende sekiz ödül verildi.

Törenin açılış konuşması yapan, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro Yöneticisi Şanaz İbrahim Ehmed, “Zor bir süreçte İbrahim Ehmed’i umutla anıyoruz. Her zaman adaletsizliğe ve haksızlığa karşı çıkan önemli bir şahsiyetti. Bugün de Kürdistan Bölgesi yönetimin adaletsizliğine ve haksızlıklarına karşı aynı çığlık ve memnuniyetsizlik var” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 8 farklı dalda ödüle layık görülenlere ödülleri takdim edildi.

Ödüle layık görenler arasında HDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve YPJ Komutanlarından Nesrin Ebdullah da vardı.

Nesrin Ebdullah adına ödülü Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Temsilcisi Evin Siwêd aldı. Demirtaş’a verilen ödülü de Şanaz İbrahim HDP Milletvekili Feleknas Uca’ya takdim etti.

Tören ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sezai Temelli, “Birlik olmadan ne bu topraklara, ne Ortadoğu’ya ne de Türkiye’ye demokrasinin, barışın gelmesi mümkün değildir” dedi.