‘İlham kaynağımız Zendura direnişidir’

Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarını sürdüren Türk devletini yenilgiye uğratacaklarını ifade eden gerillalar, Zendura direnişinin kendileri için ilham kaynağı olduğunu belirtti.

Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırıları ve saldırılar karşısında gerillanın direnişi sürüyor. 

Medya Savunma Alanları'nda yaşanan savaşın boyutu her geçen gün daha fazla ortaya çıkıyor. 

Qaşura hattında Cenga Xaburê hamlesi çerçevesinde direnen gerilla güçleri, savaşın son durumunu ANF'ye değerlendirdi. 

 

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'nda yenilgi yaşadığını belirten Alişer, "İşgal güçlerine karşı her gün eylem yapıyoruz. Düşman işgal ettiği alanlarda rahat hareket edemiyor. Birkaç günde bir askerlerini değiştiriyorlar. Şimdiye kadar hedeflediği sonuçları elde edemedi ve bir gerileme yaşıyor. Bu yüzden iktidar son oyunlarını oynamak ve savaş sayesinde ömrünü uzatmak istiyor.

Zendura alanında yaşanan Cenga Xabur direnişi dönemin ruhunu ortaya çıkarıyor. Zendura'daki direniş, Metina'daki tüm gerillalar için bir ilham ve güç kaynağı oldu. Bu savaşta gerillanın yaratıcılığı öne çıkıyor. Teknik ve hava saldırıları ne kadar büyük olursa olsun gerilla tarz ve yöntemleri ile bu saldırıları boşa çıkarıyor. 

Gerillalar, en zor koşullarda bile engel tanımaz. Kadınlar da gerilla savaşında önemli bir rol oynuyor. Türk devleti kadınların gücünden korkuyor ve bu yüzden kadınları hedef alıyor. İşgalci Türk ordusunun saldırıları cevapsız kalmayacak" diye konuştu. 

 

KADINLARIN GÜCÜ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI

Düşmanın gerilla direnişi karşısında şok olduğunu vurgulayan Arîn ise şunları belirtti: "Düşmana karşı yeni tarz ve taktiklerle savaşıyoruz. Yine eksikliğe düştüğümüz kamuflaj konusu üzerinde duruyoruz. Zendura alanı Egîdlerin ve Zîlanların direniş alanıdır. Gerillalar da bu inançla direniyor. 

Zendura'da şehadete ulaşan gerillaların direnişi bizim için daha da yoğunlaşma vesilesi oldu. İnsan “acaba o arkadaşların yerinde olsam nasıl yaparım” diyor. Bu direniş bizim için bir çizgi oldu. 

Zendura direnişinden bahsedildiğinde insanın aklına komutan Hêja ve yoldaşları geliyor. Şehit yoldaşlarımıza layık olmak için aynı direniş çizgisinde yürümemiz lazım. Zendura direnişi kişiliğimde birçok şeyi değiştirdi. Kadın gerillaların gücü bu savaşta bir kez daha ortaya çıktı. Ben de bu savaşta gücümü daha iyi tanıdım. Bu çerçevede büyük bir iddiaya sahibiz. Düşmanı bu topraklarda yenilgiye uğratacağız."