İmamlar Derneği ve HDP'den tutsak ailelerine ziyaret

İmamlar Derneği ve HDP İnançlar Komisyonu üyeleri, Adalet Nöbeti'ndeki tutsak ailelerini ziyaret etti.

Hasta ve infazları yakılan tutsakların ailelerinin Van Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti 89’uncu gününde devam ediyor. Eylemi, F Tipi Cezaevinde tutsak bulunan Botan Timur’un annesi Aslıhan Timur, 26 yıldır Kayseri Cezaevinde bulunan Abidin Abi’nin eşi Zübeyde Abi, Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan Sedat ve Nejdet Abi’nin annesi Naciye Abi sürdürdü.
Ailelerin eylemini İmamlar Derneği ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İnançlar Komisyonu ziyaret etti. İnançlar Komisyonu üyesi İbrahim Sungur, ailelere her zaman destek vermeye devam edecekleri belirtti.

'DİRENİŞ OLMAZSA ZULÜM SÜRER'

Kürt halkının mazlum bir halk olduğunu ifade eden Sungur, “Derler ki; ‘mazlumların, mağdurların sesi Allah’a ulaşınca yeryüzü sarsılırmış.’ Şu anda zulümden dolayı mazlumun çocukları sızlıyor. Ortadoğu halklarına baktığımızda Kürt halkı kadar mazlum bir halk yok. Ama şu anda önderlikleri tecrit altında. Cezaevlerinde zulüm politikaları var. Ben de defalarca konuşmalarımdan ötürü bu yaşta cezaevine girip çıkıyorum. Ancak direniş ve mücadele olmazsa zulüm politikaları virüs gibi girdiği yerden, bulaştığı yerden kolay kolay çıkmıyor” dedi.
Kürt halkının dört bir yanının ateş çemberiyle çevrelendiğini söyleyen Sungur, ülkede büyük bir ekonomik ve siyasi krizin yaşandığını anlattı. Sungur, “Adalet arayışında olan ailelerimizin mücadelesinin Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kaldırmasına, cezaevindeki ihlallerin son bulmasına vesile olmasını diliyoruz. Bizler de üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bizler, her zaman ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.