İnanç ile taktik zenginlik buluştu

Heftanin’de yaralanan YJA STAR gerillası Asmîn Vindar, iddia, kararlılık ve inancı sağlam olan gerillanın, Heftanin’de yeni döneme uygun taktik zenginlikle bir tarz oluşturduğunu söyledi.

Cenga Heftanin direnişinde yer alan ve direniş sürecinde yaralanan YJA STAR gerillası Asmîn Vindar, Türk güçlerinin önünde sahaya sürülen kontralara seslendi: “Üç beş kuruş için evlatlarını öldürmeye, onurundan vazgeçmeye gerek yok. Halkımız, ihanetçilere, kontralara, para için bizi öldürmeye gelenlere karşı çıksın, bunu kabul etmesin, vazgeçirsin. Herkes en yakınındakileri buna karşı bilgilendirsin.”

Türk ordusunun, hava kuvvetlerinin yoğun desteğiyle bütün savaş unsurlarını saldığı Heftanin’deki direnişte yer alan ve yaralanan YJA STAR gerillası Asmîn Vindar, Türk ordusunun, beklemediği şekilde darbe yediğini belirterek, Pîrbula’daki denemesinde de pişman edildiğini hatırlattı.

Şimdi de Türk ordusunun adım adım bazı yönelimleri olduğunu; ilerlemek ya da gelmek istediğinde darbe vurdukları için geri çekildiğini kaydeden Vindar, direnişin sürdüğünü söyledi.

KONTRALAR VAZGEÇSİN

Bu işgal saldırısında öncülük eden kontraların, Türk güçlerinin önünde geldiğini belirten Vindar, şöyle devam etti: “Kürdistan’ın işgalini hedefleyen düşmana öncülük yapmasınlar. Üç beş kuruş için evlatlarını öldürmeye, onurundan vazgeçmeye gerek yok. Öncelikle onurlu olan halkımız buna karşı çıksın. İhanetçilere, kontralara, para için bizi öldürmeye gelenlere karşı çıksın, bunu kabul etmesin, vazgeçirsin. Herkes en yakınındakileri buna karşı bilgilendirsin.”

YENİ YAPILANMA KAZANDIRIYOR

Gerilla Asmîn Vindar, Türk ordusunun teknik üstünlüğünün ve yoğun teknoloji kullanmasının da gerillanın yeni dönem yapılanmasıyla karşılaştığını belirterek, şöyle konuştu: “Gerilla kendini değiştirdiği, dönüştürdüğü için kazanıyor. Tarzı ve yöntemdeki değişikliğin etkisi görülüyor. Felsefi, iddia, kararlılık ve inanç anlamında zaten gerillaya diyecek bir şey yok. Var olan bu inancı, taktikle zenginleştirmek ve yeni bir tarz açığa çıkartmak Heftanin ile birlikte oldu. Bu toprakların özgürlüğü için savaşan tüm şehitlere borçlu olduğumuzu bilmemiz gerekir. Onlar sayesinde Heftanin kazanmaya devam ediyor.”