İran’ın Güney Kürdistan’a saldırılarında 2 kişi hayatını kaybetti

İran devletine ait SİHA’ların Güney Kürdistan’da üsleri bulunan Doğu Kürdistanlı güçlere yönelik düzenlediği saldırılarda en az 2 kişinin hayatını kaybettiği, 7’sinin yaralandığı bildirildi.

Saldırılar Süleymaniye ve Hewlêr’e bağlı bölgeleri hedef aldı. Birçok alan son günlerde aralıksız bir şekilde bombalanıyor.

Süleymaniye Koye Sivil Savunma Müdürü, İran’a ait SİHA’ların Hewlêr’e bağlı Koye ilçesindeki İran Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-I) üssüne düzenlediği saldırıda 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 7 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Rojnews’e konuşan Koye Sivil Savunma Müdürü Goran Ahmed Simaqe de bilançoyu doğrulayarak, “Şu ana kadar ‘Demokrat’ (PDK-I) üssünden Koye Hastanesi’ne getirilenlerden 2’si yaşamını yitirdi. 7 kişi de yaralı. Olay yerinde hala yaralılar var. Onlara ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

PDK-I kaynakları okullar ve çocukların hedef alındığını belirtirken, Twitter sayfasında ise “Terörist İslam Devrim Muhafızları Kolordusu şu anda Kürdistan ve İran'da devam eden protestolardan dikkatleri başka yöne çekmek için partimizin karargahına ve Koya'daki komşu mülteci kamplarına saldırıyor. Uluslararası toplumu sessiz kalmamaya çağırıyoruz!” dedi.

İran SİHA’ları, Süleymaniye yakınlarındaki İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu (Komele) üslerini de yoğun bir şekilde bombaladı.

Komele Merkez Komitesi, saldırıların insansız hava araçları ile Komele karargahını hedef aldığını belirtirken, herhangi bir can kayıplarının olmadığını bildirdi.

Federal Kürdistan Bölgesi yetkilileri ise sessizliğini korumaya devam ediyor.