İşgalci Türk devletinin saldırıları sürüyor

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik karadan ve havadan saldırıları devam ediyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk ordusunun saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada şu ayrıntıları paylaştı:

“Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı’nda;

17 Ekim günü 20:30, 21:20 ve 23:20 saatlerinde işgalci TC ordusu Werxelê Direniş Alanı’nı patlayıcılarla bombalamıştır.

12, 13 ve 17 Ekim günleri Xakurkê bölgesine bağlı Girê Şehîd Qehreman, Geliyê Şehîd Berîtan, Sinînê ve Berbizinê alanları savaş uçakları tarafından bombalanmıştır.

13 ve 16 Ekim günleri Avaşîn bölgesine bağlı Dola Konferansê ve Werxelê alanları savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

16 Ekim günü 08:30 ve 09:50 saatlerinde Zap bölgesine bağlı Zêvê Köyü ve Werxelê alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

16 Ekim günü 20:00 – 21:30 saatleri arasında Metîna bölgesine bağlı Qaşûra hattı üzerinde helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı gün Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Êdinê, Dêşîşê, Serarû köylerinin çevresi ile Kela Qumriyê, Koordîne alanları saldırı helikopterleri ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır. Bombardımanlar sonucunda sivil halkımıza ait bağ-bahçelerde maddi hasar meydana gelmiştir.

16 ve 17 Ekim günleri akşam saatlerinde Avaşîn bölgesine bağlı Mervanos, Tabûra Ereba, Girê Silêman, Girê Sor ve Girê Spî alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

17 Ekim günü 14:30 – 15:00 saatleri arasında Qendîl bölgesine bağlı Karox alanında Girê Arasîn savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”