İşgalci Türk ordusu yine fosfor bombası kullandı

Gerilla direnişi karşısında çaresiz kalan işgalci Türk ordusunun savaş suçu işlemeye devam ettiğini belirten HPG, “Direniş Alanları’nı 16 kez yasaklı olan taktik nükleer bomba, kimyasal silah ve fosfor bombalarıyla bombalanmıştır” dedi.

HPG, “Güçlerimizin 15 Ağustos Atılım ruhu, yüksek cesaret ve sonuç alıcı yeni dönem taktikleriyle gerçekleştirdiği eylemler kesintisiz sürmektedir. Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemlerde 12 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci de yaralanmıştır. Aynı zamanda 2 askeri çadır, 3 mobesse kamera sistemi ve 1 radar sistemi de imha edilmiştir.

Direniş Alanları işgalci TC ordusu tarafından 16 kez yasaklı olan taktik nükleer bomba, kimyasal silah ve fosfor bombalarıyla bombalanmıştır. Türk ordusu yasaklı silahları kullanma suçunu bir kez daha işlemiş ve Girê Cûdî Direniş Alanı’nda fosfor bombası kullanmıştır. Ayrıca Direniş Alanları 15 kez savaş uçaklarıyla, 8 kez saldırı helikopterleriyle ve onlarca kez de tank, havan ve ağır silahlarla bombalamıştır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntılarına ilişkin de şu bilgileri paylaştı:

"Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

8 Ağustos saat 11:30’da Şehîd Rêber savaş mevzilerine doğru harekete geçmek isteyen işgalciler güçlerimizce vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. Bu eylemin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

8 Ağustos saat 19:10’da Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini kepçe araçlarıyla yıkmak isteyen işgalciler güçlerimiz tarafından ferdi silahlarla vurulmuştur. Güçlerimizin vuruşları sonrasında işgalciler kepçe araçlarıyla birlikte bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

4 Ağustos saat 01:30’da güçlerimiz Heftanîn’in Bektorya alanına bağlı Girê Koordîne’deki işgalcilerin mevzilerine yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 2 mobesse kamera sistemi ve 1 radar sistemi tüm malzemeleriyle beraber imha edilmiştir.

7 Ağustos’ta Metîna bölgesine bağlı Girê Sor Alanı’nda ilerlemek isteyen işgalci TC ordusuna ait gizli birlikler hareketli timlerimiz tarafından kontrol altına alınmış ve sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir.

8 Ağustos’ta Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait 1 mobesse kamera sistemi, güçlerimizce imha edilmiştir.

8 Ağustos saat 17:20’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

8 Ağustos saat 22:00’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

9 Ağustos saat 05:30’da hareketli timlerimizce Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler koordineli gerilla eylemi ile vurulmuştur. Üç koldan sızma taktiğiyle gerçekleştirilen bu eylemde; 9 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmış ve 2 çadır da imha edilmiştir.

7 Ağustos tarihli açıklamamızda; 6 Ağustos’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’da yaralı bir Türk askerinin işgalciler tarafından vurularak öldürüldüğü bilgisini paylaşmıştık. Ele geçen belgelerden bu askerin kan grubunun A rh+ olduğu ve Amed’deki 16’ıncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı olduğu anlaşılmıştır.

İşgalci TC ordusunun taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

8 Ağustos’ta Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri taktik nükleer bomba, kimyasal silahlar ve fosfor bombalarıyla 3 kez bombalanmıştır.

8 Ağustos’ta Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünelleri 13 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun ağır silah, helikopter ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

8 Ağustos’ta Girê Cûdî, Girê Amediyê, ve Girê FM Direniş Alanları’nda dron hareketliliği gözlemlenmiştir.

8 ve 9 Ağustos’ta Sîda ve Saca Direniş Alanları ile Garê’ye bağlı Kanîsarkê alanı 15 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

8 Ağustos’ta Kurojahro ve Girê Amediyê Direniş Alanları 8 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

8 Ağustos’ta Şikefta Birîndara Direniş Alanı tank, havan ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.”