İşgalci Türk ordusunun kimyasal saldırı hazırlığı görüntülendi

Werxelê Tepesi’nde işgalci Türk ordusunun kimyasal silah kullanmak için yaptığı hazırlıklar görüntülendi. Türk askerleri, savaş tüneline kimyasal gazları bırakmak için basınçlı hava püskürten hortum döşüyor.

14 Nisan 2022 günü Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın üslenme alanları olan Zap, Metîna ve Avaşîn’e dönük başlattığı işgal saldırısında Türk ordusu her türlü kimyasal silaha başvuruyor. HPG-YJA Star gerillalarının direnişi nedeniyle savaş tünellerine giremeyen işgalciler, içinde kimyasal gaz barındıran roket ve bombaların yanı sıra sadece kimyasal içeren silahlar da kullanıyor.

Uluslararası savaş kurallarını hiçe sayan ve insanlığın yasakladığı bu yöntemleri kullanan Türk ordusu, bölgede bulunan gerillalar tarafından bir kez daha görüntülendi. Zor koşullar altında kayıt edilen yeni görüntülerde işgalci orduya ait askerlerin Werxelê Savaş Tünelleri’nde kimyasal silah kullanmak için hazırlık yaptıkları görülüyor. 

BASINÇLA KİMYASAL GAZ PÜSKÜRTÜYORLAR

Birkaç Türk askeri, ellerindeki torbaları gerillanın direniş tünellerinin kapı ve pencerelerine yakın bir yere atarken, bir başka Türk askeri de elindeki basınçlı hava püskürten hortumla torbaların atıldığı yere gidiyor. Arkasında bulunan diğer asker ise omzunda taşıdığı büyük ve metrelerce uzunluğunda olduğu anlaşılan bir hortumla onu takip ediyor. Ardından da bir kayanın arkasına geçen işgalci ordunun askerleri, ellerindeki malzemeleri hazırlıyor ve hortumu aşağıya doğru uzatıyor. 

İşgalci Türk askerleri, hortumu gerillanın mevzi ve tünellerini kimyasal silahla doldurmak için döşüyor. Hortumun bir ucu tünellerin içine diğer ucu da Werxelê Tepesi’ne uzatılırken çekilen bu görüntüler, işgalci Türk ordusunun vahşi bir katliamı gerçekleştirmek için yaptığı hazırlığın en somut belgesi.

HER TÜRLÜ YÖNTEMİ DENİYORLAR

Türk ordusu geçen yıllardan farklı olarak Zap bölgesini hedeflediği bu yılki savaşta, daha yoğun ve daha çeşitli kimyasal silaha başvurdu. Patladıktan sonra daha çok çamaşır suyu ve klor kokusunda olan bu gazlar beyaz veya gri renkte ve deterjan kokusu yayan kimyasal bileşenlerden oluşuyor.

Tünellerde direnen gerillaların anlatımına göre işgalci ordunun ateşlendikten sonra tünellere yapışan, hareket edildiğinde yeniden aktif hale gelen bir başka kimyasal silahı da kullanıyor. Saç ve elbiselere bu kimyasalın silahın ateşlediği gazlar ağır bir koku bırakıyor ve soluyan gerillaları nefessiz bırakıyor.

Geçtiğimiz günlerde ANF’de yayınlanan bir başka görüntüde ise Şehîd Berxwedan Savaş Mevzisi’nde konuşan bir gerilla, işgalci ordunun burada kullandığı kimyasal gazların rüzgar estiğinde toz şeklinde yeniden havaya karışarak etkin hale geldiğini söyledi. Gerillaların anlatımına göre biber gazının yanı sıra sarı renkli bir kimyasal gaz daha kullandı. Diğerlerinden farklı olarak kokusu olmayan bu gaz, bitkinliğe yol açıyor.