HPG:İşgalciler her gün daha fazla yasaklı bomba ve kimyasal silahlar kullanıyor

İşgalci Türk devletinin her geçen gün yasaklı bomba ve kimyasal silahları daha fazla kullandığını belirten HPG, Direniş Alanları 32 kez yüksek şiddetteki yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla bombalandığını ifade etti.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

“İşgalci Türk devletinin Başûrê Kurdistan’ı işgal harekatı karşısında direnen tek güç konumunda olan Kurdistan Özgürlük Gerillası’na karşı bütün dünyanın gözü önünde uluslararası düzeyde yasaklanmış bombalar ve kimyasal silahlar kullanılmaktadır. Uluslararası düzeyde yasaklanmış silahların Türk devleti tarafından güçlerimize karşı kullanıldığı belgelerle kanıtlanmış olmasına rağmen hiçbir tepkinin gelişmemesi işgalci Türk devletine destek anlamına gelmektedir. İşgalci Türk ordusu buna güvenerek her geçen gün yasaklı bomba ve kimyasal silahları daha fazla kullanmaktadır. Kürt halkının kazanımlarının yegane koruyucusu olan gerillanın bu şekilde tasfiye edilmek istenmesi, Kürt halkının soykırımının tamamlanmasının tüm hegemon güçler tarafından kabul edildiğinin de göstergesidir.

Güçlerimizin gerçekleştirdiği 7 eylem sonucunda; 2 işgalci cezalandırılmış ve 1 dron vurularak imha edilmiştir. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 32 kez yüksek şiddetteki yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 34 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez ağır silahlarla bombalamıştır. Aynı zamanda işgalciler plastik maddeleri yakarak, çıkan zehirli dumanları Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzilerine yönlendirmiştir.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

18 Eylül saat 05:40’ta Çemço’ya bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

18 Eylül saat 12:45’te Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzilerine girmek isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir. Güçlerimizin vuruşlarının ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

18 Eylül saat 14:00’da Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzilerine girmek isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir. Güçlerimizin vuruşlarının ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

18 Eylül öğlen saatlerinde Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzilerini yasaklı bombalarla patlatmak isteyen işgalciler hareketli timlerimizce ferdi silahlarla vurularak darbelenmiştir. Güçlerimizin vuruşlarının ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

 19 Eylül saat 08:00’de Çemço’ya bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’nda hareket halindeki işgalciler hareketli timlerimizce denetim altına alındıktan sonra ağır silahlarla vurulmuştur. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır.

19 Eylül saat 10:10’da Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Doğan savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, hareketli timlerimizce vurularak darbelenmiştir. Güçlerimizin müdahalesinin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;   

– 18 Eylül saat 14:20’de Girê Amediyê Direniş Alanı üzerinde uçurulan 1 dron hareketli timlerimizce vurularak imha edilmiştir.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

18 Eylül’de Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları’ndaki savaş mevzileri, Çemço’ya bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri ile Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzileri yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 14 kez bombalanmıştır.

18 Eylül’de Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri ve Saca Direniş Alanı’ndaki Şehîd Lewend savaş mevzileri 4 kez yüksek şiddetteki yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

18 Eylül’de Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri 14 kez kimyasal silahlarla bombalanmıştır. Aynı zamanda işgalciler saat 17:00’dan 19:00’a kadar plastik maddeleri yakarak çıkan zehirli dumanları savaş mevzilerine yönlendirmiştir.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

18 Eylül’de Saca, Çemço, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 34 kez bombalanmıştır.

18 Eylül’de işgalciler Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmıştır.

18 Eylül’de Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları üzerinde dron hareketliliği gözlenmiştir. 

18 Eylül’de Sîda Direniş Alanı ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.