İşgalciler taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla saldırıyor

İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 11 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 10 kez savaş uçakları, onlarca kez de obüs ve ağır silahlarla bombaladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 3 işgalci cezalandırılırken, 2 işgalci de yaralanmıştır. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 11 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 10 kez savaş uçakları, onlarca kez de obüs ve ağır silahlarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

11 Eylül saaat 06:00’da Çemço’ya bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalciler hareketli timlerimizce koordineli gerilla eylemiyle vurulmuştur. Birinci eylem kolu; suikast taktiğiyle 1 işgalciyi cezalandırmıştır. İkinci eylem kolu ise; ağır silahlarla işgalcileri hedefleyerek vurmuştur. Burada da 1 işgalci cezalandırılırken, 2 işgalci de yaralanmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

10 Eylül saat 13:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC ordusunun taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

10 Eylül’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 2 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır. Kullanılan kimyasal gazların yer ile temas ettiğinde kırmızı lekeler bıraktığı ve gül kokusu yaydığı tespit edilmiştir.

10 Eylül’de Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Aryen savaş mevzileri ve Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 9 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

10 Eylül saat 12:30’da işgalciler Şehîd Fedakar Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş tünellerine yanıcı maddeler bırakarak ateşe vermiştir.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

10 Eylül’de Garê’nin Girê Zengil alanı ve Qendîl’in Gundê Bukrîskan arazisi savaş uçaklarıyla 3 kez bombalanmıştır. Bu bombardımanlar sonucunda arazide çıkan yangın şu ana kadar da devam etmektedir.

10 Eylül’de Sîda Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 7 kez bombalanmıştır.

10 Eylül’de Girê FM, Girê Cûdî ve Sîda Direniş Alanları obüs ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.

10 Eylül’de işgalci TC ordusu Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzi ve tünellerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalışmaktadır.

10 Eylül’de Şehîd Adil Direniş Alanları’nda dron hareketliliği gözlenmiştir.”