İşgalciler taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla saldırıyor

Gerilla direnişi karşısında çaresiz kalan işgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 8 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 17 kez saldırı helikopterleri, 4 kez savaş uçakları ve onlarca kez obüs ve ağır silahlarla bombaladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“YJA Star hareketli timlerimiz öncülüğünde Özgür Kadın Hareketi’nin öncü komutanlarından Bêrîvan Zîlan yoldaşımızın intikamı için gerçekleştirilen eylemlerde; 1 işgalci cezalandırılmış ve 1 dron imha edilmiştir. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 8 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 17 kez saldırı helikopterleri, 4 kez savaş uçakları ve onlarca kez obüs ve ağır silahlarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

22 Ağustos saat 11:00’da Çemço Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler hareketli timlerimizce vurularak darbelenmiştir. Güçlerimizin müdahalesinin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

22 Ağustos saat 17:30’da Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş, 1 işgalci cezalandırılmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;                                    

22 Ağustos saat 11:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı üzerinde uçurulan 1 dron YJA Star hareketli timlerimizce imha edilmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

22 Ağustos saat 19:30’da Xakurkê’nin Girê Koordîne alanındaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

22 Ağustos’ta Çemço, Saca, Girê FM ve Şikefta Birîndara Direniş Alanları’ndaki savaş mevzileri 8 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun obüs, ağır silah, helikopter ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

22 Ağustos’ta Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları’nda dron hareketliliği gözlenmiştir.

22 Ağustos’ta Kurojahro, Girê Amediyê ve Girê FM Direniş Alanları 17 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

22 Ağustos’ta Girê Hakkarî ve Girê Amediyê Direniş Alanları 4 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

22 Ağustos’ta Çemço, Şikefta Birîndara, Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları obüs ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.”