Öcalan üzerindeki tecrit bir an önce kalkmalı

Van’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için başlatılan açlık grevi eylemini ikinci grup devraldı. Açlık grevine katılanlar, Öcalan üzerindeki tecridin bir an önce kalkmasını istedi.

Öcalan'ın sağlık, güvenlik ve üzerindeki tecride dikkat çekmek amacıyla Van’da başlatılan açlık grevini ikinci grup devraldı. Van Barış Anneleri Meclisi Üyeleri tarafından başlatılan açlık grevi eylemini, DBP İpekyolu İlçe Örgütü devraldı. Açlık grevine giren yurttaşlar; Öcalan üzerindeki tecridin kalması çağrısı yaptı.

‘ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ, TÜM EZİLMİŞ HALKLARIN ÖZGÜRLÜĞÜDÜR’

Demokratik Bölgeler Partisi Van İl Binasında yapılan açlık grevinde konuşan Kadir Ertaş, Öcalan üzerinde yıldır ağır bir tecrit uygulandığını söyledi. Öcalan’ın bir an önce özgürlüğüne kavuşması gerektiğini belirten Ertaş, “Öcalan’ın özgürlüğü, tüm ezilmiş halkların özgürlüğü demektir. Onun zindandan çıkması için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Bu konuda tüm halklar mücadele etmelidir” dedi.

‘ÖCALAN VE TÜM SİYASİ TUTSAKLAR SERBEST BIRAKILMALIDIR’

Öcalan ve tüm tutuklulara uygulanan tecridin son bulması için açlık grevine girdiğini dile getiren Ali Beyaz adlı yurttaş ise, 2 yıldır Öcalan’ın avukatlarıyla ve ailesiyle görüştürülmediğini söyledi. Beyaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “2 yıldır, kimse Sayın Öcalan’dan haber alamıyoruz. Tecridin kalmasının yanı sıra, Öcalan ve tüm siyasi tutsaklar serbest bırakılmalıdır. Buradan başta CPT olmak üzere tüm dünya kamuoyu, bir an önce harekete geçmelidir” dedi.

‘ONUN ÖZGÜRLÜĞÜ, DÜNYANIN ÖZGÜRLÜĞÜDÜR’

Kadınlar olarak Öcalan’a çok şey borçlu olduklarını dile getiren Edibe Babur ise, kadınların birinci görevi ve amacının Sayın Öcalan’ın özgürlüğü olduğunu söyledi. Onun özgürlüğü için tüm dünyanın ayağa kalması gerektiğini belirten Babur “Onun özgürlüğü, dünyanın özgürlüğüdür. Kadının özgürlüğü onunla başladı. Öcalan’ın özgür olması için, her türlü eylem etkenliklerimizi yapacağız. OHAL’e rağmen mücadelemiz devam edecek” şeklinde konuştu.

‘BİZ KADINLAR, ONUNLA ÖZGÜRLEŞTİK’

Eyni Atabay ise şöyle konuştu: “Biz kadınlar, onunla özgürleştik. Öcalan’dan önce hiçbir özgürlüğümüz yoktu. Kapalı bir toplumduk. Kadınlar sadece evde oturur anlayışı vardı. Biz O’nla kendimizi bulduk ve özgürleştik. O bizi, özgür bir toplum yaptı, bizde onun özgür olması için eylemimiz sürdüreceğiz” dedi.