Özalp’ta el bombası ile ev araması

Van’ın Özalp ilçesine bağlı Mollatopuz Köyünde sabah saatlerinde ‘İhbar var’ diyerek evleri kuşatan JÖH çeteleri bir eve el bombası attı. El bombasının atılması sonucu ev yandı.

Köylülerin anlatımına göre Van’ın Özalp ilçesine bağlı Mollatopuz Köyünde JÖH çeteleri sabah saatlerinde evlerin etrafını tanklarla kuşattı. Köylüler ‘İhbar var, evlerinizi boşaltın’ anonsu üzerine dışarı çıktı. Köylüler evlerine zarar gelmemesi için JÖH çetelerini uyardı. Askerler, köylülere ‘Hakkınızda ihbar var, sadece bakıp çıkacağız’ dedikten sonra evlere ses ve el bombası attı. Atılan el bombasının patlaması nedeniyle bir ev tamamen yandı.

El bombası ve sis bombası attıktan sonra camları kıran JÖH birlikleri ardından köyü terk etti.

Yaşadıkları karşısında şaşkına dönen köylüler şimdi yargıya başvurmaya hazırlanıyor.

Konuyla ilgili yaşadıklarını aktaran köy sakinleri şu ifadeleri kullandı: “Evlerimiz tanklarla kuşatıldı. Eve sis ve el bombaları atılınca ev yandı. ‘İhbar var, orda birileri var’ diyerek evimiz ateşe verildi. Askerler köyümüzü terk ettikten sonra itfaiye gelerek yangını söndürdü. Sahte bir ihbarla evlerimiz yakıldı. Peki bu kadar hengameden sonra ne oldu? Ne aradılar da bulamadılar. Sis ve el bombası ile arama yapıldığı nerede görülmüş. Bu konuda devlet yetkililerinden açıklama bekliyoruz.”

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, köyün gece yarısından itibaren abluka altına alındığını ve evlerin el bombaları ile ateşe verildiğini söyledi. Botan konuya ilişkin gerekli girişimleri başlattıklarını kaydetti.

Olayın duyulmasının ardından İHD Van Şubesi de gelişmeleri doğrulayarak, köyde incelemelerde bulunduktan sonra gerekli açıklamaları yapacaklarını söyledi.