Özalp’a bankamatik korucular

Van’ın Özalp ilçesine çevre illerden 94 korucu atandı. Bu kişiler, Özalp’a hiç gelmeden korucu kadrosundan maaş alıyor.

Daha önce yandaşlarını bekçi kadrosundan istihdam eden AKP-MHP şimdi de koruculara göz dikti. Van’ın neredeyse hiç korucusu bulunmayan ve 1990’lı yıllarda koruculuğu reddeden Özalp’a dışarıdan korucu atandı.

Hakkari, Muş, Bitlis’te koruculuk için başvuruda bulunan kişilerden 94’ü Van’ın Özalp ilçesine gönderildi. Özalp’ta korucu görünen ama Özalp’a gelmeyen korucular, koruculuk yapıyormuş gibi maaş almaya başladı. Atanmış korucuların bir defa Van’a geldiği ve silahlarını aldıktan sonra evlerine geri döndüğü öğrenildi.

AKP’NİN SEÇİM VAADİYDİ

Korucu olarak görevlendirildikleri Özalp’a hiç uğramadan maaş alan bu kişilerin bir kısmına 2019 yerel seçimleri öncesi iş vaadinde bulunulduğu ve AKP’nin böyle bir çözüm bulduğu öğrenildi. AKP’li yöneticilerin koruculuk vaadinde bulunduğu ve bunun karşılığında korucu olmak isteyenlerden çeşitli miktarda para aldığı daha önce kamuoyuna yansımıştı. Geçen yıl Erciş’te AKP’li yöneticiler, koruculuk sözü verdikleri 200 kişiden yaklaşık 2 milyon TL para aldıktan sonra ortadan kaybolmuştu. Korucu adaylarının Erciş Cumhuriyet Savcılığına yaptıkları suç duyurusu, yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle reddedilmişti.

SİNAN ASLAN GİDERAYAK DOLDURUYOR

Artık ilçelere köylere dışarıdan korucu atayan AKP’nin kamu kurumlarında kadrolaşma politikası da sürüyor. Van’ın İpekyolu ilçesinin gaspçısı Sinan Aslan, kayyumluktan alındığı hafta içerisinde belediyeye personel alımı yapıyor. Aslan, AKP’li Belediye Başkan Yardımcısı Sait Çakırtaş’ın kız kardeşi, yine başkan yardımcılarından Birol Duman’ın oğlu ve Yazı İşleri Müdürü Ceren Arat’ın kardeşini belediyeye personel olarak aldı. Geçen hafta yayınlanan kaymakamlar ataması ile Kayseri’nin Develi ilçesine atanan kayyum Sinan Aslan, AKP’li Milletvekili İrfan Kartal’ın yeğeni ile koruma memurunun 18 yaşındaki oğlunu da işe aldırdı.