Özgürlük yolunda bir Xebat...

HPG'li Xebat Çilçema'nın hedefi ve hayali Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın, Kürdistan ve Kürt halkının özgürlüğüydü. Bu hedef için yıllarca mücadele eden HPG'li Xebat, 16 Ekim 2016'da 13 yoldaşı ile birlikte şehitler kervanına katıldı.

HPG'li Feridun Nurizade (Xebat Çilçema) 1988 yılında Rojhilat'ın Sakız kentinde dünyaya gelir. Çocukluğundan beri dağlara ve Kürdistan doğasına aşık olan Xebat Çilçema, genç yaşta ayakları üzerinde durmaya karar verir ve geçimini sağlamaya başlar. Bu şekilde annesine ve babasına yardım eden Xebat Çilçema, İran devletinin Kürt halkına yönelik baskı ve zulmüne karşı arayışlara girer. Xebat Çilçema, bu arayışların ardından hakikati PKK'de bulur ve 2008 yılında gerilla saflarına katılır. 

HPG'li Xebat Çilçema, gerilla yaşamında Kürt halkının ve Kürdistan'ın özgürlüğü için büyük fedakarlıklarla çalışmalar yürütür. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın felsefesi ile kendini geliştiren, bilinçlenen Xebat Çilçema, Özgürlük Hareketi'nde nice güzellikler tanır. Düşmanın politikaları üzerinde yoğunlaşan Xebat Çilçema, soykırım siyasetine karşı Apocu ideoloji doğrultusunda direnişini daha da büyütür. Bu nedenle zaman geçtikçe özgürlük mücadelesine verdiği emekle Kürdistan ve Kürt halkının özgürlüğüne ve bağımsızlığına bir adım daha yaklaşır. 

13 YOLDAŞIYLA BİRLİKTE DERSİM'DE 

Rojhilat'tan Kandil'e, Kandil'den Xakûrkê'ye, Dersim'e kadar birçok alanda mücadele yürüten Xebat Çilçema, 2012 yılından Mazlum Doğan Akademisi'nde eğitim devresine katılır. Burada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fikir ve düşüncelerini daha fazla tanımaya başlar ve Mazlum Doğan'ın fedai ve direnişçi ruhuyla özgürlük yürüyüşünü sürdürür. 2014 yılında Dersim eyaletine geçmek için öneride bulunur. Dersim'de daha fazla gerilla tarzı yol ve yöntem geliştiren Xebat Çilçema, devrimci yaşam tarzı ile yoldaşlarının dikkatini çeker. 

HPG'li Xebat Çilçema'nın hedefi ve hayali, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın, Kürdistan ve Kürt halkının özgürlüğüydü. Bu hedef için var gücüyle savaştı. İşgalci Türk devletinin 16 Ekim 2016'da Dersim bölgesine yönelik saldırısında 13 yoldaşıyla birlikte şehitler kervanına katıldı. Şüphesiz Xebat Çilçema'nın yoldaşları da onun izinden giderek hayallerini ve amaçlarını gerçekleştirmek için mücadele ediyor. 

https://firatnews.com/kurdIstan/14-gerillanin-kimlikleri-aciklandi-79810