Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nda yoğun çatışmalar: 21 işgalci cezalandırıldı

HPG, üç gündür Şehîd Şahin Direniş Alanı’na indirme yapmaya çalışan Türk işgal ordusunu hedefledi; bugün 21 işgalciyi cezalandırdı. Direniş alanındaki yoğun çatışmalar devam ediyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 17 Nisan’dan bu yana Zap’a bağlı Şehîd Şahin Direniş Alanı’na indirme yapmaya çalışan işgalci Türk ordusuna karşı gerillanın bugünkü etkili vuruşları sonucunda toplam 21 işgalcinin cezalandırıldığını açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi şu bilgileri paylaştı:

“İşgalci Türk ordusu 17 Nisan’dan bu yana Zap’ın Şehîd Şahîn Direniş Alanı’na askerlerini indirmeye çalışmaktadır. Fakat gerilla güçlerimiz işgalcilerin helikopterlerine etkili bir şekilde müdahale ederek asker indirmesine izin vermemiştir. İşgalcilerin Şehîd Şahîn Direniş Alanı’na asker indirme girişimi üç gündür devam etmektedir. İşgalciler 22 Nisan günü saat 09:00’da Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nı savaş uçaklarıyla çok yoğun bir şekilde bombaladıktan sonra karadan bu alana girmeye çalışmıştır.

Güçlerimiz karadan ilerlemeye çalışan işgalcileri hedefleyerek etkili bir şekilde vurmuştur. Güçlerimiz hareketli gerilla tim savaş tarzını birçok taktiği iç içe ve yaratıcı tarzda kullanarak art arda eylemler geliştirmiştir. Bu eylemlerde 18 işgalci cezalandırılmıştır. İşgalciler cenazelerini kaldırmaya çalışırken sabotaj taktiğiyle de hedeflenip vurulmuş ve gerçekleştirilen bu eylemde 3 işgalci cezalandırılmıştır. 22 Nisan günü Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki eylemler sonucunda toplamda 21 işgalci cezalandırılmıştır. Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki çatışmalar halen yoğun bir biçimde devam etmektedir.”