YPS: Uzman Çavuş Turgay Külcü'yü cezalandırdık

YPS Şehit Ali Tolhildan Misilleme timleri 27 Ağustos'ta Antep'te Uzman Çavuş Turgay Külcü'yü cezalandırdıklarını açıkladı.

Sivil Savunma Birlikleri (YPS) tarafından yapılan açıklamada şunlar belirtildi:

"27.08.2022 tarihinde Uzman Çavuş Turgay Külcü, Dilok’un Şahinbeyli İlçesinde bulunan Akyol Mahallesi Yüzüncü Park’ta, Şehit Ali Tolhıldan Misilleme timlerimiz tarafından cezalandırılmıştır. 

Bu eylem 27 yıl sonra 2019 yılında kemikleri Kilyos’ta yol kenarında suyla doldurulmuş bir kutunun içerisinde annesine teslim edilen Burhan Altıntaş, 10 Nisan 2020’de cenazesi annesine kargo ile gönderilen Agit İpek ve en son da 7 yıldan sonra kemikleri babasının eline bir torba içerisinde verilen Hakan Arslan’ın intikamını alma üzerinden gerçekleştirilmiştir.  

Savaş, TC faşist devletinin bilinçli tercihidir. Bunun karşısında bizler de bilinçlenmiş, örgütlenmiş ve an be an bütün faşist odakların bir nefes kadar yakınında olan intikam güçleri olarak, sadece Önderliğimizin fiziki özgürlüğünün gerçekleşmesi ile birlikte kendisinin bize söyleyeceği durun perspektifine kadar gerçekleştireceğimiz sofistike eylemler ile bütün dünyayı bu TC faşizminin başına yıkacağımıza and içiyoruz. Bu savaşta Kürt halkının bütün değer yargılarına saldırarak, Kürt halkı tarihini dramlar tarihine mahkûm etme çabasında olan TC, her türlü savaş kuralları dışı yöntemlerini kullanmanın yanında geliştirdiği ahlaktan yoksun bir çizgiyle kendi bitmişliğini tüm dünyaya kendi eli ile ispatlamaktadır. Artık bütün dünya, bu savaşta Kürt halkı olarak geliştireceğimiz her türlü intikam yönteminin haklı olduğunu bilmekte, sadece Kürt halkı değil bütün demokratik ve sosyalist halklar aldığımız her intikamla derin bir nefes çekmektedir. TC devletinin mevcut ırkçı, şoven, faşist karakteri tüm dünya karşısında ciddi bir tehlike arz etmektedir. Devrimci Kürt Halkı ve demokratik Türkiye halkları bunun çok net bir şekilde farkındadır. Ve boyun eğmenin bu çığırından çıkmış olan faşizanlığa daha fazla yol vermek olduğunu da bilmektedir. Bu temelde bu eylem vesilesi ile bir kez daha bütün Kürt halkını ve faşizm karşıtı, devrimci Türkiye halklarını YPS’nin 50. yıl zafer hamlesi öncülüğünde örgütlenmeye, tarihi intikamımızı almaya ve TC faşizmini kırarak özgür toplum inşamızı gerçekleştirmeye çağırıyoruz."