Şehit Celal Fedakar’ın direniş tünellerinden son mesajı…

Werxelê direnişine ilişkin görüşünü kameraya kaydeden HPG'li Celal Fedakar’ın mesajı: "İşgalciler tünellere giremediği için şiddetli gaz kullanıyor. Kürdistan’ın dört parçasındaki arkadaşları candan selamlıyoruz. Biz kazanıyoruz, zafer zaten bizimdir."

Avaşîn alanına bağlı Werxelê savaş tünellerinde bir grup gerilla, 23 Nisan 2021’de Türk ordusunun startını verdiği işgal saldırılarına karşı 5 ay boyunca “Zagroslar’da işgale geçit yok” şiarı ile direniş destanı yazdı. Her türlü teknolojik donanımına rağmen Türk ordusunu yenen Werxelê’deki direnişçiler, kimyasal silahlarla katledilmişti.

Türk askerlerinin savaş kurallarını ve ahlakını hiçe sayan saldırılarına direnen gerillalar, direniş günlerini günlüklerine yazdılar, düşüncelerini ve duygularını kendi kameralarına kaydettiler.

Şehit Adil Gabar ve HPG gerillası Celal Fedakar, savaşın yoğunluğu içinde savaşa dair gözlemlerini kayıt altına alan Werxelê direnişçilerindendi. Her iki gerilla, direnişin 72. gününde Werxelê savaş tünellerinde ellerindeki kameraya konuştukları ortaya çıktı.

Kayıtta olan kameraya konuşan Hewlêrli Celal Fedakar, bu kayıtta Türk askerlerinin saldırılarına ilişkin gözlemlerini ve direnişin ayrıntılarını değerlendirirken, karşılarında en üstün tekniğin ve en zehirli gazların kullanıldığını fakat yine de kamplarını asla bırakmayacaklarını ifade eti.

‘KÖPEKLERİ İÇERİ GÖNDERMEYE ÇALIŞIYORLAR’

İşgalcilere asla geçit vermeyeceklerini Celal Fedakar şu sözlerle dile getiriyor: “Operasyon sürecindeyiz. Uzun bir süredir Avaşîn eyaletinde operasyon var. İlk ayda operasyon Mamreşo ve Şehit Serdar taraflarındaydı, yavaş yavaş genişledi. Kamplara ve alana yaklaşmaya çalıştı. Şimdi de kampımıza saldırmaya çalışıyor ama biz kampımızı bırakmayacağız. Hiçbir arkadaşımız yerini bırakmayacaktır, bunu herkes bilsin. Düşman da bilsin, yerimizi hiçbir zaman terk etmeyeceğiz. Bu yüzden düşman şimdi böyle saldırıyor. Tünellere giremediği için şiddetli gaz kullanıyor. Gaz ve patlayıcı kullanıyor, köpekleri içeri göndermeye çalışıyor. Bu şekilde sonuç almak istiyor. Ama arkadaşlarımız direniyor.”

Werxelê alanındaki direniş tünellerinde olduklarını belirten Celal Fedakar, gözlemlerini devamla şöyle aktardı: “Tüneller yukarımızdadır, düşman oradadır ama yaklaşamıyor. Arkadaşlar aralıklarla vuruyor, geri gidiyorlar. Şu anda öyle bir durumdalar ki, çok zorlanıyorlar. Üst tarafta yapamıyorlar, yamaca da gelemiyorlar.  Bu yüzden tünellere mayın (patlayıcı) gönderiyorlar. Arkadaşlar gaz ve mayınların da tedbirlerini alıyorlar.”

‘ZAFER İÇİN TÜM HAZIRLIĞIMIZI YAPTIK’

Savaşta zaferi kazanmak için tüm hazırlıkların yapılması gerektiğini belirten Şehit Celal Fedakar, “Cephane, lojistik ve diğer tedbirler oldu mu tamamdır. Bunlar oldu mu düşman gelemez. Zaten kolay kolay tünellere girmeye cesaret edemiyor. Örneğin, Mamreşo’da arkadaşlar günlerce direndiler ve direnişleri tüm dünyada yankılandı. Düşman tünellere giremeyince kimyasal zehir kullandı, arkadaşlarımız öyle şehadete ulaştı. Yoksa tünellere giremezlerdi” diyor.

Türk ordusunun birçok saldırısına rağmen kayıplarının olmadığını ifade eden Celal Fedakar “Bu, başlı başına bir başarıdır. Bir direniş sergiliyoruz. Düşman zorlanıp sonuç alamayınca mecburen geri gidecek. Fakat yüzü kara bir biçimde geri çekilmemek için elindeki her türlü tekniği tünellere karşı kullanıyor” ifadelerini kullanıyor.

SON MESAJLARI: ARKADAŞLARI CANDAN SELAMLIYORUZ

Türk devletinin dünyada etkili ne varsa alıp kendilerine karşı kullandığını belirten Fedakar, “Hava güçlerini, helikopterlerini sürekli kullanıyor. Sadece psikolojik olarak bizi etkilemek için bu kadar tekniğe başvuruyor. Ama bunlar hiçbir zaman gerilla üzerinde etkide bulunamaz. Hepsi beyhude, küçük şeylerdir” diyor.

HPG gerillası Celal Fedakar’ın son mesajı ise şöyle kayıtlara geçiyor: “Tanıdığımız tanımadığımız tüm arkadaşlara selamlarımızı gönderiyoruz. Kürdistan’ın dört parçasındaki arkadaşları candan ve gönülden selamlıyoruz. Biz kazanıyoruz, zafer zaten bizimdir. Düşmanı burada kırıp yeniyoruz. Tüm arkadaşlarımız bilsinler, burayı hiçbir zaman bırakmayacağız. Düşmanı yenilgiye uğratmaya az kaldı.”

*Türk ordusunun kimyasal silah kullanımı sonucunda HPG gerillası Celal Fedakar (Bestûn Bekir) 26 Eylül 2021’de, Adil Gabar (Yakup Kızılaslan) ise 10 Ekim 2021 günü şehit düştü.

https://anfturkce.com/kurdIstan/werxele-de-isgale-karsi-direnis-ve-uzay-cagi-gerillalari-160856

https://anfturkce.com/guncel/hpg-werxele-sehitleri-buyuk-bir-direnis-mirasi-birakti-169037

https://anfturkce.com/dunya/werxele-de-kimyasal-ile-sehit-dusen-gerillalarin-kimliklerini-acikladi-162642