Şehit komutan için Maxmur’da taziye

1 Mart günü şehit düşen Yaşar Botan için Maxmur’da taziye kuruldu. Şehidin babası Mahmut Manak, “Mehmet Tunç’un da dediği gibi boyun eğmeyeceğiz, özgürlük için bedel ödeyeceğiz” dedi.

Dersim’de 1 Mart günü fedaice şehadete yürüyen üç gerilladan biri olan HPG Dersim Eyalet Komutanı Şehit Yaşar Botan (Osman Manak) için Şehîd Rustem Cûdî Kampı’nda taziye çadırı kuruldu. 

Taziye çadırına akan halk adına Mexmur Halk Meclisi Eş Başkanı Filiz Budak bir konuşma yaptı. Yaşam hakkını savundukları için Şehîd Rustem Cûdî Kampı’nda mülteci olarak yaşamaya devam ettiklerini belirten Filiz Budak,, “Yaşar arkadaş da yurtsever bir duyguyla büyüdü. Şehit Yaşar Botan’ın devrimci kişiliği bu koşullar altında ortaya çıktı. Başta Önderlik ve Şehit Yaşar Botan’ın ailesi olmak üzere kimyasala karşı direnen yoldaşlarının ve Kürt halkının başı sağ olsun” dedi. 

Şehit Yaşar Botan’ın babası Mahmud Manak ise varlık yokluk sürecinde olduklarına dikkat çekerek, şunları vurguladı: “Önümüzde iki yol var; ya teslim olup diz çökeceğiz ya da özgürlük için bedel ödeyeceğiz. Mehmet Tunç’un da dediği gibi boyun eğmeyeceğiz. Şehit Yaşar yalnızca bizim evladımız değil, tüm Kürt halkının şehididir.”