Şemdinli’de 20 asker ve korucu öldü ya da yaralandı

HPG gerillaları Şemdinli’nin Ortaklı karakoluna ait güvenlik noktasına eylem düzenledi. Eylemde en az 20 asker ve korucu öldürüldü ya da yaralandı. Türk ordusu, Çukurca’da bulunan Koordine tepesindeki mevzilerinden geri çekilmek zorunda kaldı.

Sabah saatlerinde Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Bêsosin (Ortaklı) karakoluna ait güvenlik noktasına HPG gerillaları eylem düzenledi. Eylemde en az 20 asker ve korucunun yaralandığı ya da öldürüldüğü belirtiliyor. Türk ordusu, Çukurca’da bulunan Koordine tepesindeki mevzilerini terk etti.

Türk ordusunun Adilbeg bölgesine yönelik işgal amaçlı başlattığı operasyon gücüne yönelik HPG gerillaları eylem düzenledi.

Eyleme ilişkin bölgedeki muhabirlerimizden aldığımız bilgilere göre, 20’inin üzerinde asker ve korucu yaralandı ya da öldü.

Eylemde sonra başlayan çatışmalar şu saatlere kadar yoğun bir şekilde sürerken, Türk ordusuna ait savaş uçakları da bölgeyi bombalıyor.

Sınır hattı da obüs ve havanlarla bombalanıyor.

KOORDİNE TEPESİNDEKİ ASKERLER MEVZİLERİNİ TERK ETTİ

Türk ordusunun Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki Koordine tepesinden çekildiği bilgisi de muhabirlerimiz tarafından aktarıldı.

Askerlerin, askeri mühimmat ve araçları yerlerinde bırakarak, tepeden ayrıldığı öğrenilirken, HPG gerillalarının da söz konusu mevzi ve araçları roketlerle imha ettiği kaydedildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi’nin (BİM) gün içerisinde detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.