Şemdinli'de 'Gizli Birlikler' vuruldu: Onlarca ölü ve yaralı var

HPG ve YJA STAR gerillaları, Şemdinli’de operasyon başlatan Türk ordusuna bağlı ‘Gizli Birlikleri’ izlemeye aldı ve iki koldan vurdu. Onlarca ölü ve yaralının olduğu bildirildi.

Türk ordusunun Şemdinli’den Çukurca’ya kadar sınır hattında başlattığı operasyonlar devam ediyor. Gerilla güçlerinin operasyon güçlerine yönelik yaptığı eylemlerde çok sayıda asker öldürüldü.

Bölgedeki operasyon ve çatışmaları takip eden ANF muhabirlerinin aktardığı bilgilere göre; Türk ordusu 26 Ekim öğlen saatlerinde Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Govendê bölgesine ‘Gizli Birlikler’le operasyon başlattı.

27 Ekim öğlene kadar operasyona çıkan ‘Gizli Birlikleri’ takip eden gerilla güçleri, iki koldan eylem düzenledi. İlk belirlemelere göre Türk ordusunun onlarca ölü ve yaralısı var. Eylemden sonra Govend ê bölgesi Türk ordusu tarafından bombalandı.

GEVER’DE EYLEM

Diğer yandan, Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Bayê ve Şehit Rojin tepelerine yönelik askeri sevkiyat devam ediyor. Türk ordusu Skorsky helikopterlerle söz konusu bölgelere güç aktardığı esnada gerilla güçleri eylem düzenledi. Eylemde ölü ve yaralıların olduğu aktarıldı.

ÇUKURCA’DAKİ TEPELER VURULDU

Yine Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Koordine ve Mergenîş tepelerine dün saat 15.00 sularında gerillalar eylem düzenledi. Burada da ölü ve yaralı askerlerin olduğu bildirildi ancak ney sayı öğrenilemedi.

Türk ordusunun gece 02.00-03.00 sularında Xeregol bölgesini de bombaladığı aktarıldı.

Sınır hattındaki hava hareketliliği sürüyor.