Şemdinli’deki eylemin bilançosu ağırlaşıyor: 21 asker öldürüldü

HPG gerillalarının Şemdinli’deki Çeman karakoluna bağlı Güvenlik bölüğüne yönelik düzenlediği eylemde 2’si korucu, 21 asker öldürülürken, çok sayıda yaralı da var. Gerillalar Cilo’da ise bir skorsky tipi helikopteri darbeledi.

Bölgedeki muhabirlerimizden aldığımız bilgilere göre dün sabah saat 05.50 sularında HPG gerillaları Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Çeman karakolunun Güvenlik bölüğü ve yol nizamiyesine üç koldan eylem düzenledi.

Kobra tipi zırlı araç ile karakolda bulunan sivil araçlar B7 roketatarları ve özel silahlarla imha edildi. Araçlar alev alıp yanarken, gerillalar mevzilere de girerek, nizamiye bölüğünü etkisiz hale getirdi.

Muhabirlerimizin yerel kaynaklardan aldığı bilgilere göre, bu eylemde 2’si korucu olmak üzere, 21 asker öldürüldü. Çok sayıda asker de yaralandı.

HPG gerillalarının bir G3 ve bir Kalaşnikov silaha el koyduğu da edinilen bilgiler arasında.

EŞ ZAMANLI KARAKOLLARA HAVANLI EYLEM

Öte yandan HPG gerillaları eş zamanlı olarak Çeman, Begijne ve Beluta karakollarına havan ve ağır silahlarla eylem düzenledi.

Ölü ve yaralı askerlerin olduğu belirtilirken, tam sayı netleştirilemedi.

BÖLGE TÜRK ORDUSU TARAFINDAN BOMBALANIYOR

Muhabirlerimiz, eylemden sonraki saatlerden itibaren bölgede yoğun hava hareketliliğinin yaşandığı bilgisini de paylaştı. Kobra tipi helikopterlerle bölge bombalanırken, Sınır hattındaki karakollar da Xakurke’yi hedef alıyor.

Bugün sabah saatlerinde de bölgedeki savaş, keşif uçağı hareketliği devam ediyordu. Kobra tipi helikopterlerin de yer yer bombardıman yaptığı belirtiliyor.

CİLO’YA ASKERLERİN İNDİRME YAPMASINA GERİLLA İZİN VERMEDİ

Diğer taraftan, Cilo’ya bağlı Perixane Kalesi’ne dün saat 14.30 sularında askerlerin indirme yapması gerillalar tarafından engellendi. Türk ordusu Skorsky tipi helikopterlerle bölgeye indirme yapma girişimi gerillaların eylemleri sonucunda engellendi. Yerel kaynaklar, Skorsky tipi helikopter darbelendiği bilgisini paylaştı. Türk ordusu, bölgeyi yoğun bir şekilde havan ve obüslerle bombaladı.