Şengal Meclisi: Yeni saldırı tehlikesi var

Şengal Demokratik Özerklik Meclisi, 22 Ağustos’tan bu yana bölge üzerinde keşif uçuşlarının yapıldığını belirterek yeni saldırıların olabileceği endişesini dile getirdi.

Şengal Demokratik Özerklik Meclisi, işgalci Türk devletinin Şengal üzerinde yoğunlaşan hareketliliğine dikkat çekti.

Yazılı açıklama yapan Meclis, Şengal’e saldırı tehlikesi olduğunu belirtti. Özellikle 22 Ağustos’tan bu yana keşif uçuşlarının yapıldığı bilgisini veren Demokratik Özerklik Meclisi, “Halkımız veya savunma güçlerimizin hava saldırısı ile hedef alınması halinde, bundan Irak hükümetinin sorumlu olacağını kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

Irak devletinin egemenliği altında Şengal’e Türk devletinin saldırılarda bulunduğunu belirten Özerklik Meclisi, “Seid Hesen, Zerdeşt Şengal, Merwan Bedel ve onlarca arkadaşımız Irak topraklarında hedef alındı” diye hatırlattı.

Bağdat’ın saldırılar karşısında sessizliğine tepki gösteren Meclis, “Şimdiye kadar Şengal’de defalarca sivil alanlar hedef alındı ve çok küçük yaştaki çocuklar dahi şehit edildi. Irak’ın sessizliği saldırıların tekrarlanmasına neden oldu” diye belirtti.

BM Güvenlik Konseyi’ne de seslenen Demokratik Özerklik Meclisi, Türk devletinin saldırıları karşısında sorumluluklarını yerine getirmesini ve saldırıların önüne geçmesini istedi.