Şengal Özerk Yönetim ve TAJÊ, işgal saldırılarını kınadı

TAJÊ ve Şengal Özerk Meclisi, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’deki sivil yerleşim alanlarını hedef alan saldırılarından sonra aralarında Şengal’in de olduğu birçok bölgeden tepkiler geliyor.
Şengal Demokratik Özerk Meclisi ve Êzidî Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ), Sinûnê Halk Meclisi önünde ortak bir basın açıklaması düzenledi. Şengal Özerk Yönetim Eşbaşkanı Xwedêda İlyas ve TAJÊ sözcüsü Rîham Haco, konuşma yaptı.

Xwedêda İlyas, uluslararası insan hakları örgütlerine Türk devletinin suçları karşısında sessiz kalmamaları çağrısında bulunarak, "Türk devleti halka ve sivil kurumlara vahşice saldırıyor" dedi.

Rojava halkının Êzidîlere verdiği desteği hatırlatan Xwedêda İlyas, "Şengal Özerk Yönetimi olarak Rojava halkının yanındayız. DAİŞ’in 2014 yılında gerçekleştirdiği saldırılarda bizleri desteklediler, DAİŞ’in Êzidîleri yok etmeyi hedefleyen saldırılarını durdurdular. Bizler de uluslararası insan hakları örgütlerine onlar için çağrıda bulunuyor ve onları destekliyoruz" diye belirtti.

'TÜRK DEVLETİ SİVİL KURUMLARA SALDIRACAK KADAR ACİZ'

TAJÊ sözcüsü Rîham Haco, faşist Erdoğan öncülüğünde yapılan saldırıların insanlık dışı olduğunu söyledi.

Rîham Haco, "Türk devleti üç gündür tüm gücüyle halkın yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayan altyapı ve üretim tesislerine saldırıyor. Türk devletinin bu saldırıları zayıfladığını ve başarısız olduğunu gösteriyor. Türk devleti başarısız olmasaydı sivil kurumlara saldıracak kadar aciz bir duruma düşmezdi” diye konuştu.
Rojava halkının 12 yıldır işgale karşı Devrimci Halk Savaşı temelinde direndiğini vurgulayan Rîham Haco, “Yalnızca kendi öz gücüne güvenen ve başka hiçbir güce dayanmayan Rojava halkının direnişinin zafere ulaşacağına inanıyoruz. Güçleri, iradelerinden ve diğer halklarla beraber inşa ettikleri ittifaklarından geliyor” dedi.