Şengal Özerk Yönetimi’nden YBŞ’ye saldırıyı tepki

Şengal Demokratik Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin YBŞ’ye yönelik SİHA ile düzenlediği saldırıyı kınayarak, bu saldırının MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Bağdat ziyaretiyle eş zamanlı yapıldığına dikkat çekti.

İşgalci Türk devletin ait silahlı insansız hava aracı Xanesor’a bağlı Behreva köyünde Irak Ordusuna ait bir kontrol noktası yakınlarında YBŞ’ye ait bir araca yönelik saldırı düzenledi. YBŞ Komutanlığı, iki kez aynı aracın hedef alındığını ancak herhangi bir kayıplarının olmadığını açıkladı.

Türk devletinin saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Şengal Demokratik Özerk Yönetimi, KDP, Irak ve Türkiye’nin Şengal’e yönelik ortak saldırılarda bulunduğunu belirtti.

Açıklamada “Son zamanlarda işgalci Türk devletinin Şengal’e yönelik saldırılarında artış yaşanıyor. KDP de özel savaş kapsamında saldırılarla eş zamanlı olarak Şengal’i boşaltmaya çalışıyor” denildi.

Özerk Yönetim, son saldırı ile eş zamanlı gerçekleşen MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Bağdat ziyaretine dikkat çekerek: “YBŞ birliklerine yönelik Behreva’da gerçekleştirilen saldırı MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Bağdat’ı ziyaret etmesiyle eş zamanlı gerçekleşti. Bu durum Bağdat’ın saldırıların ortağı olduğu şüphesini güçlendiriyor” diye belirtti.

Özerk Yönetim, Şengal’i boşaltma planlarının başarıya ulaşmayacağını vurguladı.